Cvele
ne posecujem cesto offtopic pa sam kasno saznao za tvoju povredu. veruj mi da znam kako se osecas i o cemu razmisljas. I to odlicno znam.
Pre dve ipo godine sam na tak,icenju smrskao disk ko ji je vremenom stiskao kicmenu mozdinu. Za mesec - dva to je dovelo do skoro potpunog invaliditeta sa tendencijom da prodjem kao supermen. Imao sam sve uslove da budem skroz nepokretan od vrata na dole ali sam se po malo, veoma otezano sluzio i rukama i nogama. Usledila je strasna atrofija pa operacija diskusa na vratnom delu kicme, pa budjenje iz narkoze sa proverom dal mi mrdaju prsti...
Prvo mio se vratio osecaj za dodir. Do tada nisam osecao nista svuda po telu. Zatim motorika, pa malo i snage. Ond me je doktor pustio da idem u teretanu ali da ne radim nista ludo. Prvi trening nisam mogao da bencujem 40 kila x 4. Uradio sam traljavu trojku. Ali sam bio srecan da mogu ponovo da hodam. mesecima sam vezbao sa bucicama i malim tezinama dok nisam rekao "Milane ajde da probamo da se vratimo".
Iznenadio sam se koliko je snazna misicna memorija. Za 6 - 7 nedelja sam bio sposoban da cucnem blizu 400 kg i radio desetke sa 270 - 290 bez nekog naprezanja.
Onda sam presao na benc i opet, vrlo kratko je trebalo da preteram preko 300.
Kada sam nahranio sujetu smirio sam se i ponovo vratio na male tezine. Ipak nije vredno rizika. Ali mi je lepo sto znam da mogu. dok su me vozali kolicima najteze mi je bilo ako me deca ne zapamte u snazi vec kao paralitika.
Sada je vec drugacije. drzim dijetu da skinem ispod 140 kila :-)
Cvele samo zelja i disciplina i pametniji ce da popusti. u ovom slucaju to je teg. Ti sigurno neces :-)