Sasa, pazi, slazem se sa tobom, da je vucjacima, rotovima i doberm. u krvi napad na coveka, ali nije primarno!!
Primarna je zastita gazde!
Rotove su koristili Rimljani za zastitu kampova, Vucjaci, tacnije Nemacki ovcari su prvobitno korisceni da kao ovcari i da bi branili stado od napada vukova, a dobermani za odranu poseda, tacnije kao neka vrsta cuvar-kuce.
Ovaj moj nem.ovcar je bio na pandurskoj obuci(dresura, ali oni to tamo zovu obuka), koja je trajala 3 meseca, morao sam svaki dan da idem tamo gde im je taj kamp, Bogu iza nogu...
Znaci, naucen je bio da slusa samo mene, dobija hranu samo od mene i gomilu komandi itd...
Za rota i dobermana ne smem da garantujem ali za vucjaka i te kako smem, da nikada ne bi napali nikoga bez razloga...
Jos jedna stvar, kod vucjaka mnogo zavisi kako spremljeno meso mu dajes, zbog tog, ipak vucjeg gena... Jer ako on proradi, nema tog psa koji moze da se meri sa takvim vucjakom.
Ja sam bas zbog toga pazio kako ga hranim, pa je imao 61kg, oko 6-7kg vise nego sto je optimum za vucjaka.
A inace, je redovno bio okruzen ljudima, sto je takodje veoma vazno, imam negde sliku njega sa mojom sestrom koja je tada imala 4godine, kako ga maltretira, ali bukvalno ga maltretira, a on joj dozvoljava i ono, kao pogleda me sa vremena na vreme, kao alo bre daj neka me malo pusti na miru
Eh da, inace, sprecio je bio pokusaj pljacke dok je bio jedno vece kod moje tetke, i to sasvim slucajno...
Naravno, stvar je ukusa, ali za mene i po menu su Nemacki ovcar broj jedan psi.
Naglasavam za mene!
pozz svima