Nijesi bas precizno iznio sta i koliko jedes niti mnogo podataka o sebi, sve je ovo vrlo okvirno, ali ajde.
Dorucak umjesto muslia - ovsene/razane, umjesto mlijeka vjerovatno sa 3.2 mm, jogurt sa minimumom mlijecne masti, a kao glavno ti treba protein - hoces li ubaciti malo proteina u prahu ili pak bjelanaca to vidi ti kako ti odgovara, ja bih recimo da sam na tvom mjestu zviznuo ovsene potopljene u soku bez secera prethodne noci, i dodao tome 8-10 bjelanaca, a vareniku ostavio za druge - ali posto vidim da su svi ludi za mlijekom mozes ovaj jogurt gore koji sam pomenuo.
Drugi obrok - prije treninga sa ovim mesom - koje se nadam da je spremljeno na zdrav nacin - unio bih ili kuvani krompir ili kuvani pirinac.
Ako bi mogao da ubacis jos jedan obrok slican ovome prije treninga to bi bilo dobro, mada dosta toga zavisi od termina kada vjezbas.
Poslije treninga PWM - protein i dex sa vodom, (moze oko treninga jos sto sta - ali o tom potom) opet vareniku ostavi drugima, ako nekad i valja malo-masno mlijeko pomjesati sa proteinom to sigurno nije ovaj termin!!!
Nakon treninga - prvi cvrsti obrok, posto si na masi i imas aktivnost i nakon ovoga (odlazak na fax), opet moze meso i UH poput pirinca, kuvanog krompira - uvijek je pozeljno neko povrce - naravno uz ove UH gore ne treba ti hleb i slicno...
Sledece obroke bih drzao visokoproteinskim, sa salatama bez skroba...
Od voca bih uzimao ili grejpfrut ili kiwi ili neku jabuku...saka oraha recimo bi bilo nesto izvanredno etc etc...
Dobro je sto unosis dosta tecnosti, trening treba da ti bude intezivan ali ishranom dobijas "na masi" to treba da znas.
I naravno obroci na najvise svaka 3 sata, nosi hranu sa sobom, 3-4 sata fakulteta dnevno nije previse obaveza, takodje preporucio bih ti najmanje 8 sati dobrog sna, od cega 1-2 sata prije ponoci, ako to mozes zbog obaveza da iskombinujes.
Eto neke moje ideje, vrlo okvirne, a nadam se da ce i drugi dopuniti sa svojim prijedlozima.
Pozdrav