evo malo oko shocka i kreatina sa "laicke" strane.
Posto sam koristio i kreatin i shock therapy, da kazem kako je to na mene delovalo bez upustanja u sastav ili neke slicne stvari, sto bih ostavio mnogo strucnijim od mene na ovom forumu.
Znaci ovako,
kreatin je svoje dejstvo, meni vidljivo iskazao posle 10-15 dana, znaci neko povecanje u kilazi oko 2kg ( koja je nestala posle uzimanja ), u tezinama oko 15% do 20% ( ali tek posle mesec dana ) i u "napumpanosti" misica. Posle prestanka uzimanja kreatina efekat je trajao jos oko mesec ipo, mozda malo vise od toga i onda je polako poceo da slabi.
Nakon prestanka koriscenja kreatina, pustio sam da prodje oko 4 mesca pre nego sto pocnem da korsitim shock therapy, gde su rezultati sledeci.
Shocku treba malo vise da se vide efekti, povecanje u tezinama je slicno ali ipak manje nego kod kreatina i to je, od 10% do 15%. Kilaza je skoro nepromenjena tu je mozda kilogram vise ali cak ni to nisam siguran. E sad kad sam kod one trece stvari napumpanost, to je ovde mnooogo lepse nego kod kreatina. Iskoristio sam namerno rec lepse, jer mi npr ruka ( biceps/triceps ) ne deluju kao balon, sto je bio slucaj kod kreatina nego imam utisak kao da se uvelicava, a da definicija ostaje ista.
I jos jedna stvar koju sam osetio kod shocka, on se valjda pije oko pola sata do 45 minuta pre treniga, ukoliko nakon tog vremena nisam poceo sa nekom fizickom aktivnoscu, pojavljuje se nervoza i pocinju da mi drhte ruke, najlakse bih to opisao kao da je neka velika trema u pitanju. Napravio sam mali eksperiment i ponovio to par puta u toku meseca i svaki put su bile iste posledice i ta "trema" traje oko pola sata. Sa druge strane kad odem na trening, prethodno popivsi shock, imam neverovatnu zelju za treningom, kakvu kod kreatina nisam osecao.
Sve u svemu, mnogo mi se vise svidja kakav efekat ima shock u odnosu na kreatin, sto naravno ne mora nista da znaci jer je ovo iskljucivo subjektivno misljenje, da me neko ne shvati pogresno.
To je otprilike to
Shock pijem jos uvek, a kad prestanem javicu koliko dugo su ostali efekti.
Trening i ishrana su za vreme koriscenja oba preparata je bili identicni,
Kreatin je uziman 20g dnevno, prvih 7 dana u cetiri doze, a posle toga po 10g u dve doze, samo danima kada treniram
Preparati koji su korisceni pored creatina i shocka su identicni u oba ciklusa:
Prolab amino 2000 po 4-6 tableta dnevno
Gain fast
Moje mere su:
184cm visina
75 kg
ja se nadam da je ovo nekome mozda pomoglo, a kazem, ja sam ovo sa krajnje laicke strane rekao, odn kako je to delovalo na mene. Sad oni pametniji i iskusniji u ovoj oblasti sigurno imaju vise objasnjenja sta i kako i zbog cega je sve to tako kako jeste