Pozdrav prijatelji,
prvi put ucestvujem na ovom forumu i imam samo reci hvale!
Molim vas da mi odgovorite na par pitanja:
1 - Poznato je da je u PWM dextroza must!!! E sad, ja zivim na Kipru i verujte mi vec danima pokusavam da nadjem dekstrozu tj. glukozu, ali bezuspesno.
Da li uzimanje suvog grozdja neposredno nakon treninga , u okviru PWM daje isti efekat kao uzimanje dex-a? ( npr 50g suvog grozdja)
2 - Najblize sto sam pronasao dextrozi je Universal Nutrition Carbo Plus. Da li neko ima iskustva sa tim preparatom? Da li mogu koristiti to umesto dekstroze ili da se
drzim suvog grozdja? ( 1kg UN carbo plus kosta 19 evra, nije malo)
3 - Sta mislite o specijalnim napicima sa visokim sadrzajem UH u okviru PWM? Ovde je popularan Lucozade - Ingredients from the label - carbonated water, glucose syrup (26%), citric acid, lactic acid, flavourings (including caffeine), preservatives (sodium benzoate, sodium bisulphite), antioxidant (ascorbic acid), colour (sunset yellow). Ima oko 13g UH iz secera na 100ml, bez fruktoze. Da li je ovo mozda najbolja varijanta?
U teretani treniram vec nekoliko meseci, odlucio sam da pocnem sa Whey-om. Dakle , PWM ce mi biti whey protein( ON gold standard) + nesto od gore navedenog. Kreatin i glutamin cu verovatno uzeti kasnije.
Hvala unapred
Pozdrav