Zdravo BB i Fitness kolege evo kratak tekst kako Kralj Trenira(t.j.) njegov princip treninga....
Moram da navedem da oduvek radim vezbe i serije (bar 2-3) osnovne znaci slobodne tezine za svaka misicna partija.. Sto se tice radio sam i radim u svaku seriju da povecavam tezinu.. do skoro submaximalno gde u zadnju seriju odradim 5-7ponavljanja. (to vazi za slobodne tezine i vezbe) Za masine i izolacione vezbe radim po 12-14 ponavljanja.. isto povecavam tezinu u svaku seriju...
Za ledja skoro uvek je prisutno veslanje(sa sipku ili bucice) zgibovi na vratilu (ponekad mtrvo dizanje) Lat masinu siroki i uski hvat. veslanje na donji kotor(sa sajlom sedeci). to su te vezbe koje radim skoro uvek... ponekad ubacim T- sipku veslanje.Sta isto ponekad odradim na kosoj klupi (na stomak lezim) i sa bucicama veslanje ) itd..
Ponekad radim SHOK trening za svaka misicna grupa (na svakih 4-5 nedelja) primer radim samo jednu vezbu 20serije.. ponavljanja opadajuce(zato sto i snaga opada)... I samo to odradim i idem Kuci.. a sutra dan osetim efekat i taj tako zvani Shok Trening>Primer samo kosi benc 20 serije, ili samo cucanj 20 serije itd...
Radim i gigantske serije(ali tako vezbam samo u toku pripremnog perioda) primer super serije povezane u dvo tro cetvoro struke vezbe serije jedna posle druga( primer benc,leteci,propadanje-razboj pa kabel cross over).. to je 1serija(ustvari 4 vezbe spojene po 1 seriju pa 8-12pon.)
P.S. Primetio sam (ne samo ja nego i ljudi koje me gledaju u teretanu i samnom vezbaju ) da bilo kako i da treniram nema veze koje vezbe koji program sistem tehniku itd.. rsatem napredjujem max!! Zato sto uvek radim sa Max intenzitet,sa max korektna tehnika izvodjenja same vezbe i max koncentracija celog treninga.. Trening mi traje oko 45-60min max!!! Primenujem jedan vid (mesavina) od Volume Trening i intenzivan trening!! Posle svakih 5-8 nedelja jakog max intenzivnog treninga odradim 1-2 nedelje lak trening sa 20ponavljanja i vise izolacione vezbe gde se za to vreme odmori telo misice i sva svrzna tkiva(ligamente) zglobovi itd..
Pozdrav ( Grüezi Mitananda aus Swiiz)