Naravno.. sto ih vise kuhas a pogotovo przis gubi se sadrzaj proteina.
E sad ja vec godinu dana pijem ziva jaja, spreme se za sekundu.. popiju se za sekundu. Znaci uporedite vrijeme dok skuhate 5-6 jaja ili isprzite i jos pojedete sa vremenom koje potrosite dok ih razbijete, u mom slucaju dodate malo soli, razmutite i popijete. So daje vrlo lijep ukus jos kad se razmute viljuskom ljepota.
Citao sam dosta o sirovim jajima.. i cak sam pitao jednog takmicara u svojoj bivsoj teretani koji se takmici u Holandiji (Petr Mitas) i on mi kaze da zbog salmonele moram kuhati ili prziti jaja.
Ne bih da proturijecim iskusnijim od mene niti da pametujem, ali vjerujte mi negdje sam davno nasao clanak na internetu od jednog doktora koji je izracunao (ne znam bas napamet broj ali otprilike je tu negdje da znate) da se salmonela nalazi u jednom jajetu na svakih 300.000.
To mi je dovoljan razlog da se ne bojim salmonele, tako da uzivam u svakom iskoristenom proteinu.
----------------------------------------------------------------------------------
Usput.. posjetite
http://www.kneetsgym.nl/petrmitas/petrmitas.htmTo je taj momak o kojem vam pricam.. iz Ceske je ja mislim.. dodje cesto u Sarajevo ali zivi i takmici se u Holandiji, i stalno uzima prva mjesta.
Momak je sjajan, drustven, zna nas jezik.. ma super je.
Vidite i sami da je covjek beton, ima nevjerovatnu gradju i cvrste misice. Na tim slikama cak izgleda i sitniji nego uzivo.. i u off season izgleda skoro isto kao tu.. znaci po mojoj procjeni kad sam ga vidio nije imao vise od 7-8% u off season.. strasan momak nema sta!