Ne verujte kad kažu „jedno belance ima 3gr proteina“
Da bi dobili tačan iznos skuvajte jaje i izmerite, jednostavno.U 100gr belanaca ima 10,9gr proteina.Npr danas sam kupio 330 jaja D klase (od 45-50gr), znači vrlo mala su.
Plaćao sam 30kom =1.49km neka akcija ili 60din, ili 0.75eura ili 5,4 kuna.
Jaja su sveža znači od 12 og ovog meseca sada je 13ti.
Pre toga sam plaćao jaja S klase (65-70gr mislim?) po super ceni 30kom =5km, jesu veća ali...
Da bi video koliko ostane belanaca od jednih i drugih izmerim 3 skuvana belanca S klase (5km) i 3 skuvana belanca D klase (1,49km) i iznenadim se...Od S klase ima 110gr belanaca a D klase 95gr belanaca!!! Što bi značilo da su manja jaja u ovom slučaju D klasa mnogo isplativija varijanta.Znači uzevši 330 komada D klase sam platio 16.39km a da sam kupovao S klasu 330komada po dobroj ceni od 5km (inače su takva ovde 7km) platio bih =55km. U prevodu: za 3puta manje para mogu se kupiti manja jaja i dobiti ista količina proteina.
Verujte poprilično se uštedi para i više ostane za nešto drugo.
Napravite i vi experiment i ako i vama ispadne ovako ili slično izvucite sami zaključak...Bolje je kupiti manja jaja, ušteda-više proteina.
Nadam se da će moj mali Experiment pomoći da uštedite i kupite više klope za manje para.
Za iste pare umesto 392gr čistog najkvalitetnijeg proteina dobio sam 1139gr tog istog najčistijeg i najkvalitetnijeg proteina, ZNAČI 2.9 PUTA VIŠE !!! :lol:
Pa vi vidite.
Ako je i kod Vas takva akcija sa tolikom razlikom razmislite zašto davati više para.? :lol:
Ovih dana predosećam da ću početi da kokodačem. :lol: