2 Pedja...
Pozdrav sampione ! Zaista mi je drago cuti komplimente od vrhunskog bildera kao sto si ti !
Odmah na pocetku da kazem da nema nikakovog nesporazuma u vezi tumacenja dijete
a niti ikakovog nesporazuma na relaciji Petrovic - Lipsinic
Ja zaista nisam ciljao na nikoga osobno pisuci post. Stavrno se ne sjecam da si ti osobno napisao
komentar u vezi duzine ketogene dijete kod odredjenih vjezbaca. Iz vlastitog iskustva ( trenerskog)
i razgovora sa Palumbom dosao sam do saznanja da ketogena dijeta sa protein/fats moze da se uspjesno
primjeni i kod vjezbaca rekreativaca. Ovdje na Floridi "personal training " je veliki biznis pa sam se i sam
uvjerio u to iz vlastitog iskustva. Ja dnevno treniram do desetak stranaka u prosjeku.
Sto se tice dijete protein/veggies tu je vec drugacija prica.Ta dijeta je vrlo
teska za ljude koji se ne bave takmicarsim bodybuildingom ( ja je ne koristim na svojim klijentima) i svakako da tu postoji opasnost od katabolizma
Medjutim u takmicarskim dijetama ona se kombinira sa dijetom protein/fats u razlicitim vremenskim intervalima
kao npr. 2/1,3/1,4/1 ili cak 5/1. Na dijeti bez masti i UH ne ostaje se dugo, zbog vec gore navedenog razloga
(moguceg katabolizma)
Pedja tvoje forme su uvijek odlicne. Zaista ti od srca zelim najbolju formu i vrhunski nastup na svjetskom
prvenstvu. Btw, gdje se odrzava svjetsko?
Puno pozdrava sa toplog juga Floride....
Marijan