O Boze dragi, hvala Ti sto imamo ovog gusara na forumu da nam sve objasni, prosvetli nas i izbavi nas iz tame u kojoj lutamo ne znajuci nista, a misleci da znamo sve !
Za razliku od sumeceg fluimicila ili propomucila u prahu, cija je cena skocila na 60-70 din po dozi od 600 mg, cena jedne kapsule NAC-a od 600 mg od Basic Supplements je nekih 16 din, mozda ce nekome znaciti ta informacija.
Moja pozitivna iskustva sa NAC-om su sledeca:
- pomaze kod infekcija disajnih puteva, bolest krace traje i manje je invazivna;
- smanjuje mamurluk kada se uzme jutro nakon pijanstva za nekih cca 70%;
- lakse se dise sa njim, i kad sam zdrav, a narocito kada sam bolestan od nekih respiratornih infekcija.
Ukoliko je neko zavisnik od cigara, alkohola ili nekih narkotika (kao sto sam ja bio od vutre), a zeli da se odvikne, NAC primetno smanjuje zudnju za zavisnickom supstancom.
To su neka moja iskustva, koja dele i nekolicina drugih ljudi iz mog okruzenja koji su na moju preporuku koristili NAC.
U teoriji, pomaze mozgu regulisuci nivo neurotransmitera glutamata, zatim jetri povecavajuci nivo glutationa koji je cisti i jedan je od najjacih antioksidanasa uopste i za jos neke druge stvari, da ne smaram previse, svako moze da istrazi za sebe, a i da isproba ukoliko misli da je vredno eksperimentisanja.