Pozdrav svima! Ja sam Igor,iz Banja Luke.U ovom sportu sam oko 4 godine.Na pocetku ga nisam shavatio ozbiljno,ali sad sam ga zagrizao kao pit bull.Visok sam 185,tezina 100kg.Sad sam u periodu definisanja,pa bih volio da podijelim sa vama moje znanje,a od vas ocekujem da sve sto ne radim ok da me ispravite i usmjerite na pravi put.
Za pocetak postavio bih vam jedno par konkretnih pitanja i zamolio bih vas da me ispravite ako nesto ne radim dobro.
Posto sam sad u periodu definisanja interesuje me da li dobro radim sa tegovima i je li mi dobar kardio program.Moj sistem rada izgleda ovako:
• Kardio trening mi je 3-4 puta sedmicno ukjucujuci trcanje 40-50 minuta,vijaca tj. konopac 15-20 minuta i voznja biciklom 10-ak minuta.Koristim Animal Cuts i kad radim kardio ne idem u teretanu.Mozete li mi reci ima li ikakvog efekta onaj “pojas za mrsavljenje”?
• A sto se tice rada sa tegovima,izgleda ovako: radim maximalno 3-4 vjezbe za svaku grupu misica.Broj ponavljanja mi je od 10-15,pauza izmedju serija mi je 30-40 sekundi,a izmedju vjezbi 1-2 minuta.
Zamolio bih vas da mi date komentar na ovo sto sam naveo gore!
Sledece sto me interesuje,da li je kod rada sa tegovima u periodu definicije bitna brzina ponavljanja ili kontrakcija?
Kad sam na definiciji da li protein pijem sa vodom ili mlijekom i koji bi mi vi protein preporucili?
I posljednje je ishrana.Nastojim da jedem svaka 2-2,5h.Sto se tice ishrane izbacio sam hljeb,slatko,nastojim da jedem sto manje slanu hranu,sokove i ostale gluposti.Posto sam cesto na forumu pohvatao sam dosta nekih stvari pa me samo interesuje valja li ovo.Ishrana mi izgleda ovako:
• Prvi obrok mi je oko 10h: bijelanjak+ovsene pahuljice sa 0,3dl dijetalnog jogurta(0,1%mm)+jedna vocka(jabuka ili banana ili pomorandza)
• Posle toga piletina+bijelanjak+kuvani krompir,ili neko kuvano povrce+salata
• Prije treninga pojedem jednu vocku,a posle treninga saku suvih grozdjica.
• Kao predposljednji obrok mi je tunjevina sa rizom(pirincom)
• Jedno 1h pred spavanje ella sir
• Ukljucio bih i protein,ali ne znam koji i da li smijem da pijem surutku i u kojoj kolicini?
• Koristim biotheck-ove multi vitamine one-a-day.
Veliki podrav za sve vas koji cete naci malo vremena za mene i pomoci mi da usavrsim i prosirim svoje znanje.Unprijed HVALA!
S postovanjem,
IGOR iz Banja Luke