Novembar 06, 2024, 04:31:10 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Kardio, tegovi i PWM  (Pročitano 19325 puta)

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
Odg: Kardio, tegovi i PWM
« Odgovor #15 poslato: April 20, 2007, 02:34:37 posle podne »
ma kad sve zavrsis onda posrci pwm.
e sad moze li ikako bez te pauze izedju? sta ce ti staza kad imas traku u teretani ...

Ma znam u pravu si, ali nekako mi je bas lepo da trcim na Olimpu. Znas kakva je nova staza, da se useres. Atletska, sa podlogom za koju se lepe patike, a okolo drvece, trava, kiseonik....

Van mreže H2SO4

• Super-heavyweight Member
  • sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #16 poslato: April 20, 2007, 02:36:57 posle podne »
onda trci do olimpa da se ne ladis  8)
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #17 poslato: April 20, 2007, 02:59:27 posle podne »
onda trci do olimpa da se ne ladis  8)

E to je jedino sto ne dolazi u obzir  :-) Imao sam fazu kada sam radio kardio ( i to HIT ) gradskim ulicama i na kraju sam dolazio do tacke povracanja malte ne. Dakle ta kolicina smoga je nepodnosljiva.
A jedino sto me nervira kod moje trake koja je inace fenomenalna, sto ne moze da se skace u brzini. Na primer stara je mogla sa 3 na 6 pa na 9 pa na 12 km na sat, a ovu moras postepeno da penjes po pola km i onda ne znam kako da radim hit na njoj.

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #18 poslato: April 20, 2007, 03:05:27 posle podne »
Evo npr jedna slicna tema, pitanje i odgovori samo sto je precizirana misicna partija..

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,1573.0.html
Pa jos jedna http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,553.0.html

E da, Lazicu, u  tvojim linkovima neki tip je napisao da ako se posle tegova ide na stazu za trcanje (kardio) i pauza izmedju tegova i kardia je oko 20 minuta, treba odmah posle tegova da popijem PWM da ne bi doslo do katabolizma. Pa ako popijem sejk sa DEXom i proteinom od DEXa ce mi se posle tegova valjda opet napuniti glikogenske rezerve i kad krenem da trcim jeste da necu pasti u katabolizam ali zato nema nista od koriscenja masti kao izvora energije kada sam napunio UH depoe DEXom i oni ce biti primarni izvor energije. da ne pricam o tome sto cu u stomaku imati 60 grama WHEYa dok budem radio HIT i mogu da se ispovracam.

Jel moze neko ovo da mi razjasni .

Hvala

Hvala Lazicu

Van mreže LazicExyu

• Light Heavyweight Member
    • ExYu-fitness
« Odgovor #19 poslato: April 20, 2007, 03:51:10 posle podne »
On ima specifican problem, teretana i trim staza su mu udaljene 20-ak  minuta hoda jedno od drugog..Resio je problem, tako sto trci do te staze i bukvalno ne pravi pauzu..
Znas kako, da ispraznis deope glikogena je veoma tesko i to jos ujutru ako radis na prazan stomak..da ne pricamo u popodnevnim satima..Zato se ne opterecuj mnogo tim procesima vec se usresredi da te  taj kardio  ne dovede u katabolizam..jer je tanka granica kada radis hiit i postignes topljenje masti iz natalozenih rezervi  i upada u katabolizam..
za to ti nisu potrebni prazni depoi..To je mnogo bitnje da naucis.A naucices tako sto ces d uksperimentises sa duzinom i intezitetom hiit-a i prehranom tela posle treninga...To mozda samo najiskusniji znaju..Slusaju signale koje salje telo..

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #20 poslato: April 22, 2007, 11:26:05 pre podne »
jedno pitanje. Pade mi nesto na pamet.

Imam nizak nivo masti u telu ( bar sam ja zadovoljan ) ali kupio sam Animal Cuts i hocu da se bas, bas definisem.
E sad, popijem ujutru na prazan stomak Animal Cuts i posle 25 minuta hit kardio na stazi za trcanje. Posle toga zveknem oko 50 grama wheya i stavim ipak oko 30-40 grama dexa da se malo oporavim.

jel taj dex suvisan posle kardia kada sam na definiciji ???

Pozdrav i hvala

Van mreže H2SO4

« Odgovor #21 poslato: April 22, 2007, 12:34:44 posle podne »
jeste...
sto se wheya tice dobro bi bilo jedna mjerica prije a jedna poslije cardia...
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #22 poslato: April 22, 2007, 07:10:44 posle podne »
Pa slusaj, pijem ANIMAL CUTS sagorevac i on se uzima na prazan stomak tako da ne smem da uzimam whey jer mi onda stomak nije prazan. A posto mi taj jutarnji kardio traje 25 minuta (hit kardio) ne verujem da tako brzo mogu da upadnem u katabolizam pa da mi je neophodna ta merica pre trcanja.

A sto se DEXa tice, valjda je ok da uzmem bar tih pisljivih 30 grama jer posle svih tih silnih sprinteva u HITu, telo mi se raspada i insulin mi je u minusu, tako da ne bih da se trujem DEXom, ali bar 30 grama da se povratim.
Postujem to sto ti mislis da ne treba ali eto, voleo bih da cujem jos komentara na tu temu.
Mene licno to malo buni, ali nekako mi je logicno da ako posle tegova uzimam 70 grama, da posle samo kardia uzmem bar 20-30 grama. jedino ako neko ima bas zescih problema sa mastima pa ne sme ni trunku secera. To je drugo...

Van mreže sasacg

• Admin
  • Get up you son of a bitch,'cause Mickey loves you!
    • http://www.realx3mforum.com
« Odgovor #23 poslato: April 22, 2007, 08:12:09 posle podne »
20-30 g nije problem
"You'll be able to spit nails. You're gonna eat lightening and you're gonna crap thunder, you're gonna become a very dangerous person"

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE !!!

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #24 poslato: April 22, 2007, 08:58:44 posle podne »
20-30 g nije problem

Valjda nije. I ja tako mislim. Hvala na pomoci.

Pozz

Van mreže H2SO4

« Odgovor #25 poslato: April 22, 2007, 09:09:47 posle podne »
Citat
A posto mi taj jutarnji kardio traje 25 minuta (hit kardio) ne verujem da tako brzo mogu da upadnem u katabolizam pa da mi je neophodna ta merica pre trcanja.

Citat
A sto se DEXa tice, valjda je ok da uzmem bar tih pisljivih 30 grama jer posle svih tih silnih sprinteva u HITu, telo mi se raspada i insulin mi je u minusu, tako da ne bih da se trujem DEXom, ali bar 30 grama da se povratim.

pa vidis da se opuchis dobro na tom cardiu. znaci imamo i rizik od katabolizma a 20-30 pisljvih :) grama wheya (pre i poslije) ce samo da ga sprijece. i nece ti se bas toliko napunit drob ako uzmas prije treninga. da govorimo o cifri od 20-30 cevapa ili sarmi pa ajde. ipak je whey brzo svarljiva 'hrana'. a antikatabolici su preporucljivi prije cardia.

matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #26 poslato: April 22, 2007, 10:35:17 posle podne »
Citat
A posto mi taj jutarnji kardio traje 25 minuta (hit kardio) ne verujem da tako brzo mogu da upadnem u katabolizam pa da mi je neophodna ta merica pre trcanja.

Citat

pa vidis da se opuchis dobro na tom cardiu. znaci imamo i rizik od katabolizma a 20-30 pisljvih :) grama wheya (pre i poslije) ce samo da ga sprijece. i nece ti se bas toliko napunit drob ako uzmas prije treninga. da govorimo o cifri od 20-30 cevapa ili sarmi pa ajde. ipak je whey brzo svarljiva 'hrana'. a antikatabolici su preporucljivi prije cardia.

Pa sta znam, u pravu si, ali jedino da zveknem 23 grama wheya (mericu) pa da sacekam jedno pola sata pa tek onda ANIMAL. Jebiga, bas mi je stalo da bude na prazan stomak i da imam sto je manje moguce UHa  u telu kako ne bi bilo glikogena. zato i cepam kardio na prazan stomak i sa sagorevacem.

A i nije da trcim 60 minuta. Radim HIT kardio od 25 minuta (minut gore , dole) pa odmah posle whey sa malo dexa pa na klopu. E jebiga sad ako ce to da me otera u katabolizam za to vreme nek ide sve u kurac :-)
« Poslednja izmena: April 22, 2007, 10:37:22 posle podne DIF011 »

Van mreže H2SO4

« Odgovor #27 poslato: April 22, 2007, 11:00:12 posle podne »
onda nemoj ni animal bombonice pit cisto ono da ti stomak bude sto prazniji :)
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže ĐORĐE KOLUNDŽIJA

• VIP
  • Heavyweight Member
    • FITNESSTRENER
« Odgovor #28 poslato: April 23, 2007, 09:20:56 pre podne »
DIF011
Prijatelju,ti si se toliko opteretio glupostima da više ne znaš gde udaraš...
Pa šta ti misliš,da ako si uzeo mericu whey-a stomak ti nije prazan?To će da smeta animalu?Opusti se i cepaj...
Cilj ti je da ti glikogen bude što niži...pa koliko to ima uh u whey-u?Možda te nisam razumeo...
Ali ti i dalje imaš problem da shvatiš to oko glikogenskih depoa...verovatno si čitao o tome ali nemaš iskustva u praksi i ne znaš kako izgleda kad su depoi prazni...veruj mi ,ja sam radio pravo  pražnjenje depoa kao za takmičenje i to nema nikakave veze sa tim tvojim osećajem kada se probudiš prazan ujutru!Kada su depoi prazni ceo dan si prazan i možeš da jedeš koliko hoćeš uh taj dan i nećeš se napuniti...
Tamo negde kažeš-što bi bio problem da uzimaš dekstrozu,to je samo za one što imaju problem sa mastima...pa ako ga ti nemaš čemu ovolika nauka?

Van mreže DIF011

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #29 poslato: April 23, 2007, 07:10:38 posle podne »
DIF011
Prijatelju,ti si se toliko opteretio glupostima da više ne znaš gde udaraš...
Pa šta ti misliš,da ako si uzeo mericu whey-a stomak ti nije prazan?To će da smeta animalu?Opusti se i cepaj...
Cilj ti je da ti glikogen bude što niži...pa koliko to ima uh u whey-u?Možda te nisam razumeo...
Ali ti i dalje imaš problem da shvatiš to oko glikogenskih depoa...verovatno si čitao o tome ali nemaš iskustva u praksi i ne znaš kako izgleda kad su depoi prazni...veruj mi ,ja sam radio pravo  pražnjenje depoa kao za takmičenje i to nema nikakave veze sa tim tvojim osećajem kada se probudiš prazan ujutru!Kada su depoi prazni ceo dan si prazan i možeš da jedeš koliko hoćeš uh taj dan i nećeš se napuniti...
Tamo negde kažeš-što bi bio problem da uzimaš dekstrozu,to je samo za one što imaju problem sa mastima...pa ako ga ti nemaš čemu ovolika nauka?

Pa dobro, ja se ne takmicim i zaista nikad nisam bio na tim "ledenim dijetama" gde se skroz prazne depoi glikogena , ali sam vezivao taj osecaj praznine za nedostatak glikogena (iako znam da ga ima samo je najnizi koliko moze biti jer je jutro). I eto, kada zavrsim sa programom postovacu slike mozda pa ces da vidis da stvarno imam nizak BF ali sam hteo totalni CUT jer planiram neko slikanje pa sam krenuo sa secom. A nema nikakve "nauke" samo gledam kako da napravim idealne uslove za sagorevanje a da ne padnem u katabolizam. Merica wheya ima 23 grama proteina, 2,5 grama UH i 1,5 grama masti. Tako da nije starsno. To je nista, ali kada su napisali na ANIMALU "take on an empty stomach" ja sam to bas bukvalno shvatio :-)