Novembar 06, 2024, 12:24:59 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Vezbam ali lose, trazim strucan savet  (Pročitano 4151 puta)

Van mreže ZLAJA_87

• Član
  • *
Vezbam ali lose, trazim strucan savet
« poslato: Mart 15, 2007, 01:02:49 posle podne »
Vezbam vec oko godinu dana ali pomaka skoro da nema.....ugoio sam se samo 6-7 kg u periodu izmedju marta i maja prosle godine kada sam uzimao protein i to je to od napredka sve ostalo vreme stagniram.
Moj trening izgleda ovako:
 1. dan:
Ledja( zgibovi iza glave 5x10-15, lat ispred glave 3x8-12, veslanje 3x8-12, lat masina paralelni hvat 3x8-12, ledjna ekstenzija 4x20)
ramena( sedeci potisak sa sipkom 4x8-12, potisak bucicama 3x8-12, letenje 3x8-12, sleganje ramenima 3x15)
2. dan
Noge ( cucanj 4x8x10, iskorak bucicama 2x8,8, iskorak sa sipkom 2x8,8, leg pres 3x8-10, nozna ekstenzija(sut) 3x8-12, ekstenzija za zadnju lozu 3x8-12, listovi stojeci stav 3x10-15, listovi sedeci stav 3x10-15)
triceps ( potisak sa cela 4x8-12, ekstenzija na lat masini  3x8-12, bucica iza glave 2x8-12)
3. dan
grudi (bench pres 4x8-12, potisak bucicama na kosoj klupi 3x8-12,  propadanja 3x10-15)
biceps ( ez sipka stojeci stav 4x8-12, bucica skot klupa 3x8-12)
4. dan odmor.....pa onda sve ispocetka.. 1 dan... 2 dan..........
Ishrana:
1. obrok ( 6 belanaca, 3 zumanca, sir, jogurt)
2.obrok (400 gr belog mesa, pire ili spageti, kupus salata, jogurt)
3. obrok ( 200 gr tunjevine, cvekla, jogurt)
sve vase sugestije su dobro dosle.......

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
Odg: Vezbam ali lose, trazim strucan savet
« Odgovor #1 poslato: Mart 15, 2007, 01:37:07 posle podne »
1) OBAVEZNO  stavi dan odmora između svakog treninga u gym-u
2) Ubaci još obroka minimum još DVA
3) Kad radiš ramena ubaci vežbu za zadnji deltid umesto što fušerišeš trapeze
4) Opredeli se koji iskorak radiš... only one
5) Dodaj još dve serije za zadnju ložu
6) Za trapez izaberi dan i radi bar dve vežbe po 4 serije
7) povećaj još po jednu seriju u vežbi za listove...
 :wink:
PAMETAN ČOVEK UČI I ZABORAVLJA,INTELIGENTAN SE PODSEĆA A GLUP ZNA SVE...

Van mreže ZLAJA_87

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Mart 15, 2007, 01:46:09 posle podne »
mislis da vezbam jedan dan pa onda pauza pa vezbam pa pauza........

Van mreže mrki

• Cruiserweight Member
« Odgovor #3 poslato: Mart 15, 2007, 03:03:50 posle podne »
Tačno tako! Moraš dati vremena mišićima da se oporave i da ih nahraniš jer onako kako si krenuo ideš samo korak napred a nazad dva!
PAMETAN ČOVEK UČI I ZABORAVLJA,INTELIGENTAN SE PODSEĆA A GLUP ZNA SVE...

Van mreže protejini

• Lightweight Member
« Odgovor #4 poslato: Mart 15, 2007, 05:50:49 posle podne »
Brojevi ponavljanja,sastav vezbi...sve je to manje bitno od nacina vezbanja.
Da li kidas poslednji atom energije na treningu,zavrsavas vezbe obliven znojem i proklinjes sebe sto si uopste tu?

Van mreže H2SO4

• Super-heavyweight Member
  • sve je to na psihickoj bazi ®
« Odgovor #5 poslato: Mart 15, 2007, 09:54:26 posle podne »
da li treniras zajedno sa t1000 mozda?
matere mi matere,
kupicu ti dimije

Van mreže kick

• Član
  • *
« Odgovor #6 poslato: Mart 15, 2007, 10:55:03 posle podne »
Ma nije los program, jer ti imas po tri dana pauze izmedju za svaku misicnu grupu, bitno je samo da ne forsiras misic dok je pod upalom. Bitno je kad, sta i koliko jedes, zatim kako vezbas, bla-bla, mnogo je faktora koji uticu na krajnji rezultat. I sta podrazumevas pod "napredak", povecanje mase? I nemoj samo na vagu da se oslanjas, vec i na ogledalo, subjektivni osecaj snage, procenat tel. masti, obime i sl. Godinu dana je vec znatan period, trebalo bi da ima ociglednog pomaka, ako ne nesto ne valja sigurno.. Ne mogu da ti kazem gde gresis jer ovo sto si naveo ne govori nista o tehnici, cilju koji zelis da postignes.. mogao bi da dnevni unos kalorija rasporedis u 4 ili 5 obroka, najbolje 3 glavna i 2 uzine s tim da pokusas da to bude uvek  u isto vreme

Spartak

• Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 15, 2007, 11:52:56 posle podne »
Ma nije los program, jer ti imas po tri dana pauze izmedju za svaku misicnu grupu, bitno je samo da ne forsiras misic dok je pod upalom. Bitno je kad, sta i koliko jedes, zatim kako vezbas, bla-bla, mnogo je faktora koji uticu na krajnji rezultat. I sta podrazumevas pod "napredak", povecanje mase? I nemoj samo na vagu da se oslanjas, vec i na ogledalo, subjektivni osecaj snage, procenat tel. masti, obime i sl. Godinu dana je vec znatan period, trebalo bi da ima ociglednog pomaka, ako ne nesto ne valja sigurno.. Ne mogu da ti kazem gde gresis jer ovo sto si naveo ne govori nista o tehnici, cilju koji zelis da postignes.. mogao bi da dnevni unos kalorija rasporedis u 4 ili 5 obroka, najbolje 3 glavna i 2 uzine s tim da pokusas da to bude uvek  u isto vreme
pazi,ja koliko sam citao,misicu je potrebno 7-8dana do potpunog oporavka,znaci do sledece torture.Prestanak upale ne znaci da je misic oporavljen.

Van mreže ZLAJA_87

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Mart 16, 2007, 03:04:35 pre podne »
da li treniras zajedno sa t1000 mozda?
da treniram s njim u teretani koloseum

Van mreže ZLAJA_87

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Mart 16, 2007, 03:44:19 pre podne »
Brojevi ponavljanja,sastav vezbi...sve je to manje bitno od nacina vezbanja.
Da li kidas poslednji atom energije na treningu,zavrsavas vezbe obliven znojem i proklinjes sebe sto si uopste tu?
pa gledaj trudim se maksimalno ...meni je cilj masa......ustvri i nisam se kidao do pre dva meseca jer sam pravio pauze izmedju serija po 2-3 minuta, pa sam video da  od toga nema nista. Onda sam poceo da pravim pauze od 1 min  i nije lose samo sto se osecam malo pretrenirano...valjda zato sto radim 3 dana pa 1 pauze ....a i malo sam nabacio defku, fin strukic ocigledno zbog klope.....tako da cu po savetima mnogih definitivno da povecam broj obroka....jer sam ovako samo manji ....

Van mreže ZLAJA_87

• Član
  • *
« Odgovor #10 poslato: Mart 16, 2007, 03:47:57 pre podne »
definitivno mi je masa cilj.....za sada....sto se tice hrane voleo bi  kad bi mogo da mi predlozis neke namernice koje bi ubacio u te 2 uzine....posto ja stvarno nemam ideju sta bi jos trebalo da jedem...

Van mreže Nico

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #11 poslato: Mart 16, 2007, 09:22:49 posle podne »
meso, posni sir, belanca...otprilike se na to svede kad treba jos neki obrok da dodas.

Van mreže kick

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Mart 16, 2007, 10:52:34 posle podne »
7-8 dana je dosta velika pauza, ti ne ides u teretanu da pokidas misice i ligamente pa da ti treba OPORAVAK od vezbanja. Oporavak i nije prava rec, nego ODMOR. Ja sam samo rekla da misic ne treba da se forsira dok jos imas upalu.
Zlajo, osim nacina vezbanja, ishrana je bitniji faktor za rast misica tako da mislim da je problem u tome. Unosis li DOVOLJNO  (kvalitetnih) proteina? Vazno je i kad jedes, znas ono, koliko pre treninga, koliko posle, da je dobar balans u odnosu na ugljene hidrate, da je kalorijski i proteinski unos prema tvojoj telesnoj tezini, da spavas dovoljno, itd. To je citava jedna mala nauka. :)

Van mreže Hefestion

• Član
  • *
« Odgovor #13 poslato: April 09, 2007, 10:40:55 pre podne »
Da li je ok ako se vezba svaki drugi ili treci dan?

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #14 poslato: April 09, 2007, 04:09:59 posle podne »
svaki drugi- da znaci -dan treninga dan odmora, ali svaki treci vec je previse  vremena da za odmor, zavisi ustvari koliko zelis da napravis neki napredak...