Novembar 01, 2024, 05:30:19 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Kako vam se cini moj obrok poslije treninga?  (Pročitano 27102 puta)

Van mreže princo

• Light Heavyweight Member
Odg: Kako vam se cini moj obrok poslije treninga?
« Odgovor #30 poslato: April 02, 2007, 02:49:22 pre podne »
Kontas da je cak 200g tu voda? Pitam i zbog sebe, jer se sam se i ja onda malo prevario...  :?

Van mreže VincentVega

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #31 poslato: April 02, 2007, 10:31:32 pre podne »
Citam vec par dana ovaj forum, iscrpljujem informacije, i mogu reci da ima materijala da me zadrzi na citanju jos 7 dana minimum. Svaka cast i hvala!

Ishrana mi je slaba skroz, u teretani se ubijam, upale me hvataju (kasne po par dana), a rezultata nema pa nema. Hocu sebi da napravim dobru kvaltetnu dijetu sa puno proteina, a nemam pojma kako da spremam tu hranu.

Vidim neki da jedu po 5-10 jaja za dorucak! Kako to pripremite, kako uopste mozete da pojedete toliko?
Posni sir za veceru 100-200g! Zar vas ne davi? S cim jedete, kako uspjevate?
Salate bez ulja volim i nema problema s tim, tunjevinu isto volim da jedem i 90% proteina iz hrane (kako je post) dolazi od nje. Ribe filets isto volim kao i svu morsku hranu. Tjesteninu, pirinac i crni hljeb volim i unosim dovoljno UH. Povrce i voce jedem dovoljno, ALI kako ubaciti jos ekstra proteina? Imam whey i pocecu da ga koristim za 7 dana i to ce biti 40g, ali kako ubaciti na dan ekstra 230g (90kg * 2-3g)?

Dijeta bi mi izgledala ovako:

9:00 - 5 * weetbix sa low fat mlijekom (kao kornfleks, samo ukusnije i kvalitetnije)
11:00 - 20g whey proteina
13:00 - 200g riblji filets sa dosta salate
16:00 - Tunjevina 200g sa posnim sirom 100g
18:00 - Pirinac sa dosta salate
19:30 - Trening
21:00 - 20g whey
22:00 - Nemam pojma sta prije spavanja, neka riba?

Valja li ovo sta? Umjesto cega da ubacim vise pilecih prsa / jaja / posnog sira ekstra???

Vjerovatno vam je vec preko k. da ne kazem sta, ovih dijeta, ali eto ako bi neko imao vremena da me ispravi ili da kakav savijet ili sta god, bio bih zahvalan. Pozdrav!

PS. Nisam htio da postavljam novi topik, a ako sam ovako "bano" slobodno brisite post ili ga premjestavajte.

Van mreže Nuke

• Lightweight Member
« Odgovor #32 poslato: April 02, 2007, 12:07:01 posle podne »
 nemoze ti se organizam odma adaptirat sa nikakve hrane na skroz zdravu hranu...svakome je u pocetku bilo tesko, pomalo se prilagodjavaj i povecavaj kolicine hrane svaki tjedan, nisan ni ja prije moga pojest 100-200g posnog, sad jeden po po kile uvece...
i da...bolje se nadovezi na neku vec postojecu temu a ne kvarit ovu, pa nek moderator izbrise il prebaci ova 2 posta u neku drugu...

Van mreže VincentVega

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #33 poslato: April 02, 2007, 03:06:16 posle podne »
Uredu, kritika na mijestu. Mislio sam da je ova tema najbolja da se nadovezem, jer ipak se govori ko kakve obroke ima. Moze se premjestiti na neki odgovarajuci topik.

Slazem se s tobom i pokusavam da prilagodim tijelo na kvalitetne obroke i odredjenije vrijeme, a kasnije cu kolicinu postepeno povecavati. Ipak, sve je bolje nego prije sto sam imao 1-2 obroka na dan i to se na silu gurao da jedem.

Van mreže Nuke

• Lightweight Member
« Odgovor #34 poslato: April 02, 2007, 11:08:16 posle podne »
Citam vec par dana ovaj forum, iscrpljujem informacije, i mogu reci da ima materijala da me zadrzi na citanju jos 7 dana minimum. Svaka cast i hvala!

Ishrana mi je slaba skroz, u teretani se ubijam, upale me hvataju (kasne po par dana), a rezultata nema pa nema. Hocu sebi da napravim dobru kvaltetnu dijetu sa puno proteina, a nemam pojma kako da spremam tu hranu.

Vidim neki da jedu po 5-10 jaja za dorucak! Kako to pripremite, kako uopste mozete da pojedete toliko?
Posni sir za veceru 100-200g! Zar vas ne davi? S cim jedete, kako uspjevate?
Salate bez ulja volim i nema problema s tim, tunjevinu isto volim da jedem i 90% proteina iz hrane (kako je post) dolazi od nje. Ribe filets isto volim kao i svu morsku hranu. Tjesteninu, pirinac i crni hljeb volim i unosim dovoljno UH. Povrce i voce jedem dovoljno, ALI kako ubaciti jos ekstra proteina? Imam whey i pocecu da ga koristim za 7 dana i to ce biti 40g, ali kako ubaciti na dan ekstra 230g (90kg * 2-3g)?

Dijeta bi mi izgledala ovako:

9:00 - 5 * weetbix sa low fat mlijekom (kao kornfleks, samo ukusnije i kvalitetnije)
11:00 - 20g whey proteina
13:00 - 200g riblji filets sa dosta salate
16:00 - Tunjevina 200g sa posnim sirom 100g
18:00 - Pirinac sa dosta salate
19:30 - Trening
21:00 - 20g whey
22:00 - Nemam pojma sta prije spavanja, neka riba?

Valja li ovo sta? Umjesto cega da ubacim vise pilecih prsa / jaja / posnog sira ekstra???

Vjerovatno vam je vec preko k. da ne kazem sta, ovih dijeta, ali eto ako bi neko imao vremena da me ispravi ili da kakav savijet ili sta god, bio bih zahvalan. Pozdrav!

PS. Nisam htio da postavljam novi topik, a ako sam ovako "bano" slobodno brisite post ili ga premjestavajte.

aj nadan se da ce sasa il neko drugi prebacit u slicnu temu, pa kad san tu da malo bolje odgovorin...
ugrubo gledajuci ovo mi ni ne pari 150grama proteina dnevno...
najbolje bi bilo kad bi moga 270grama dnevno...al i 230 nije lose, to je bice nekih 2.5g po kilogramu...
u svakon obroku rasporedi proteine...tako da ti npr nebude prva cetri obroka sve skupa 30 a zadnja tri 150...ovo buban cifre samo...
trudi se unosit u svakom obroku po 35-40grama proteina...
u ovaj obrok u 9 uri dodaj nekoliko recimo 5-6...sta vise mos...
ovo u 11 stavi bolje pilecih prsa, 150-200grama a izbaci whey, isto dodaj pileta u 18h...
posli treninga stavi 40(dodaj onih 20 od ujutro) i kupi dekstrozu, inace grozdjani secer al virujen da to vec znas jer si cita...dodaj nekih 80-ak grama dekstroze skupa sa wheyom i to popij odma posli treninga...
prije spavanja isto probaj sta vise posnog...i neko vlaknasto povrce ako os...da ti se imaju cime misici hranit priko noci da ih ne dovedes do katabolizma...
e da...jaja kuvaj, i kad ih skuhas odvoji zumanca i bjelance pojedi, tako bar ja radin  :D
nekima je posni sir groznog ukusa, pa ga kombiniraju sa wheyom navecer i mlikom, ja mislin da i neznalica to radi, provaj...
nisan ti neki ekspert u ovome,al pretpostavljan da ce se svi slozit samnon uvezi ovog savjeta 8) pozz :D

Van mreže VincentVega

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #35 poslato: April 03, 2007, 03:08:07 pre podne »
Hvala Nuke, gdje cuo i gdje ne cuo  :D Bjelanca mogu da pojedem nije mi to problem i posni sir kad budem pravio shake cu lakse da podnesem. Pozdrav i hvala opet!

Van mreže N_E_Z_N_A_L_I_C_A

• Heavyweight Member
  • Krkam kao budala!!! MASS!!!
    • Apartmani "NIKOLA"
« Odgovor #36 poslato: April 03, 2007, 11:37:02 posle podne »
Power Meal prije posnog plus caseina... :P 8) :lol:

Sastav;

-Tunjevina u vodi jedan komad 185g
-Pola Pileta (velikog)
-Zelena salata
-Začini (papar, sol, bosiljak...)
-3 Iscijedjena limuna po salati i piletini
-Maslinovo ulje

Van mreže princo

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #37 poslato: April 03, 2007, 11:46:59 posle podne »
@N_E_Z_N_A_L_I_C_A

Tesko ce tebi pasta defka  :lol: :D

• Heavyweight Member
    • Apartmani "NIKOLA"
« Odgovor #38 poslato: April 03, 2007, 11:52:26 posle podne »
@N_E_Z_N_A_L_I_C_A

Tesko ce tebi pasta defka  :lol: :D

Ovo je defka...nadji masti  i UH u ovome (one negativne, izostavi maslinovo ulje i kožu sa pileta jer ovo sam samo usitnio da stane na tanjir) ??? A samo da znas ovo mi je definicija krenula...
« Poslednja izmena: April 03, 2007, 11:56:18 posle podne N_E_Z_N_A_L_I_C_A »

Van mreže Nuke

• Lightweight Member
« Odgovor #39 poslato: April 04, 2007, 01:30:20 posle podne »
jako dobro, njamiiiiiii :D cekamo rezultate :p

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #40 poslato: April 04, 2007, 01:37:57 posle podne »
BRATE..ISKRENO..OVO MENI MNOGO MASNO IZLGEDA NA TANJURU....!!!!

ISKRENO

Van mreže Tikica

• Lepotica
  • Middleweight Member
    • ExYu fitness
« Odgovor #41 poslato: April 04, 2007, 01:44:23 posle podne »
ja bih izostavila ulje u ovoj varijanti .... mozda bi bilo malo suvlje ali ipak... bolje po tebe!

Spartak

• Gost
« Odgovor #42 poslato: April 04, 2007, 02:10:46 posle podne »
zavisi kako je pile spremljeno,ako je peceno moguce da ima ulja vise,ali zavisi sto neznalica kaze,ako je samo maslinovo ulje dodato,onda bi trebalo da bude ok

Van mreže Dzony

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #43 poslato: April 04, 2007, 04:33:33 posle podne »
koliko grama mesa imas u tanjiru deluje mi kao celo pile .
Mi bilderi nismo zgodni , ali smo zato nezgodni !!!

• Heavyweight Member
    • Apartmani "NIKOLA"
« Odgovor #44 poslato: April 04, 2007, 09:09:20 posle podne »
BRATE..ISKRENO..OVO MENI MNOGO MASNO IZLGEDA NA TANJURU....!!!!

ISKRENO

Koji dio ti izgleda masan? Pojasni?