Citam vec par dana ovaj forum, iscrpljujem informacije, i mogu reci da ima materijala da me zadrzi na citanju jos 7 dana minimum. Svaka cast i hvala!
Ishrana mi je slaba skroz, u teretani se ubijam, upale me hvataju (kasne po par dana), a rezultata nema pa nema. Hocu sebi da napravim dobru kvaltetnu dijetu sa puno proteina, a nemam pojma kako da spremam tu hranu.
Vidim neki da jedu po 5-10 jaja za dorucak! Kako to pripremite, kako uopste mozete da pojedete toliko?
Posni sir za veceru 100-200g! Zar vas ne davi? S cim jedete, kako uspjevate?
Salate bez ulja volim i nema problema s tim, tunjevinu isto volim da jedem i 90% proteina iz hrane (kako je post) dolazi od nje. Ribe filets isto volim kao i svu morsku hranu. Tjesteninu, pirinac i crni hljeb volim i unosim dovoljno UH. Povrce i voce jedem dovoljno, ALI kako ubaciti jos ekstra proteina? Imam whey i pocecu da ga koristim za 7 dana i to ce biti 40g, ali kako ubaciti na dan ekstra 230g (90kg * 2-3g)?
Dijeta bi mi izgledala ovako:
9:00 - 5 * weetbix sa low fat mlijekom (kao kornfleks, samo ukusnije i kvalitetnije)
11:00 - 20g whey proteina
13:00 - 200g riblji filets sa dosta salate
16:00 - Tunjevina 200g sa posnim sirom 100g
18:00 - Pirinac sa dosta salate
19:30 - Trening
21:00 - 20g whey
22:00 - Nemam pojma sta prije spavanja, neka riba?
Valja li ovo sta? Umjesto cega da ubacim vise pilecih prsa / jaja / posnog sira ekstra???
Vjerovatno vam je vec preko k. da ne kazem sta, ovih dijeta, ali eto ako bi neko imao vremena da me ispravi ili da kakav savijet ili sta god, bio bih zahvalan. Pozdrav!
PS. Nisam htio da postavljam novi topik, a ako sam ovako "bano" slobodno brisite post ili ga premjestavajte.
aj nadan se da ce sasa il neko drugi prebacit u slicnu temu, pa kad san tu da malo bolje odgovorin...
ugrubo gledajuci ovo mi ni ne pari 150grama proteina dnevno...
najbolje bi bilo kad bi moga 270grama dnevno...al i 230 nije lose, to je bice nekih 2.5g po kilogramu...
u svakon obroku rasporedi proteine...tako da ti npr nebude prva cetri obroka sve skupa 30 a zadnja tri 150...ovo buban cifre samo...
trudi se unosit u svakom obroku po 35-40grama proteina...
u ovaj obrok u 9 uri dodaj nekoliko recimo 5-6...sta vise mos...
ovo u 11 stavi bolje pilecih prsa, 150-200grama a izbaci whey, isto dodaj pileta u 18h...
posli treninga stavi 40(dodaj onih 20 od ujutro) i kupi dekstrozu, inace grozdjani secer al virujen da to vec znas jer si cita...dodaj nekih 80-ak grama dekstroze skupa sa wheyom i to popij odma posli treninga...
prije spavanja isto probaj sta vise posnog...i neko vlaknasto povrce ako os...da ti se imaju cime misici hranit priko noci da ih ne dovedes do katabolizma...
e da...jaja kuvaj, i kad ih skuhas odvoji zumanca i bjelance pojedi, tako bar ja radin
nekima je posni sir groznog ukusa, pa ga kombiniraju sa wheyom navecer i mlikom, ja mislin da i neznalica to radi, provaj...
nisan ti neki ekspert u ovome,al pretpostavljan da ce se svi slozit samnon uvezi ovog savjeta
pozz