Ja samo da korigujem moj juznjacki pravopis.
Najveci problem, kad je sudjenje u pitanju, je to STO SUDE SUDIJE KOJE POKUSAVAJU DA IZLECE SVOJ KOMPLEKS KOJI GA VUKU JOS OD DETINJSTVA!!!
99,9% od svih njih, ako eventualno imaju ljubimca u odredjenoj kategoriju, glasaj za njega.
Na taj nacin samo ostecuju BODIBILDING KAO SPORT!!!
I jos jedan problem koji meni mnogo smeta i koji mislim da se treba iskoreniti je reakcija takmicara na sudijske odluke.
Ma kolko on da je spreman za odredjeno takmicenje, on nije u stanju da ocenu njegovi pravu razliku izmedju njega i ostale takmicare. To se moze lako oceniti samo ako je razlika u KLASI, ali ako su nijanse u pitanju, onda mora da saceka, da pogleda materijal sa tog takmicenja (slike i video) i onda da reaguje.
Mi svi reagujemo na reakciju publike i svoje rodbine i prijatelje, sto nije ispravno.
I na kraju, konacno potrebno je da TA SUDIJSKA KOMISIJA URADI NESTO PAMETNO ZA OVAJ SPORT, A TO JE: AKO JE NEKO OD SUDIJA PRISTRASTAN TREBA GA IZBACITI SA TAKMICENJA ZA SVA VREMEA.
Jer glupim i ne relanim sudjenjem ne gubi samo takmicar kojeg mi ne volimo. GUBI CEO BB KAO SPORT, A NAJVISE GOBIMO U ODZIV ONIH KOJ BI DA SE TAKMICE U BUDICE.