Trazio sam nesto o Colemanu na Net-u i naletio na ovaj site. Svaka pohvala... extra je site, pun zanimljivih i korisnih savjeta za, prvenstveno, bodybuilding. Nisam znao gdje da postavim temu, pa stavljam ovdje. Imam nekoliko pitanja i vjerujem da ce biti odgovora jer ima vas profesionalaca ovdje, bez sumnje.
Idem u teretanu nekih 8 mjeseci i u tom dobu sam pravio prekide koji su me "ispuhali".
Priznajem, uzimao sam proteine i Creatine Monohydrat. Creatine mi, barem ja mislim, nije donio nista osim sto sam svakih pola sata morao obavljati malu nuzdu. Proteini, 96 %-tni, takodjer, osim nuzde
). Doduse, digao sam na benchu vise nego inace, ali cim sam "odmorio" 15 dana, digao sam 15 kg manje. U pocetku sam bio lijepo krenuo, bio sam redovan i nisam nista uzimao. Ali, onda, u zelji da dodjem do vrha, padnem zbog Creatina. Krenucu sa pitanjima.
- Je li moguce da mi Creatine nije djelovao zbog moje ishrane? Nisam se bas tome posvecivao. Jeo sam jednom ili dva puta dnevno.
- Mozete li mi napisati kako Coleman trenira, mislim njegov plan? Gledao sam i ima na engleskom ali ima rijeci koje nema u rjecniku, tako da ne znam koji je to dio tijela.
- Kako da skinem visak sa sebe? Doduse, meni su trbusni misici najljepsi na cijelom tijelu i stvarno me "obara" to sto ih nemam bas izrazene. Imam viska na donjem dijelu stomaka i mogu li se ikako toga rijesiti? Mozda omotavanjem necega oko struka i preznojavanjem? Mozda nekim elektricnim pojasem?
- Nisam usao u teretanu nekih 15 dana a prije toga nekih 25. Stvarno sam "ofalio". Kako da napravim BOOM kada se vratim? Sto se hemije tice, moze li mi neko takvo sredstvo pomoci? Creatine, proteini i slicno? Uglavnom, znam da je sve to stetno, ali sta je od toga najmanje stetno? Kako da smanjim stetu prilikom uzimanja toga? Nemojte mi steroide, to me bas i ne zanima.
- Zelim ujedno imati velike, ali i oblikovane dijelove tijela. Nadam se da me razumijete. Dakle, i masa i definicija. Je li izvodivo? Moram spomenuti da mi biceps ide unutra, tako da kad stegnem sa strane, bas se i ne primijeti. Imaju li vjezbe koje "tjeraju" biceps vani?
- Na kraju, ishrana. Sta mi i kako preporucujete? Koliko obroka na dan, od cega da mi se obrok sastoji?
Eto, to je uglavnom to. Znam da je puno, ali morate shvatiti kako se osjecam. Izvinite i hvala.