Mart 04, 2025, 09:14:22 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.507 poruka u 18.774 tema - 20.984 članova - Poslednji član: pmpn
X3MShop banner

Autor Tema: Push pull legs split  (Pročitano 26 puta)

Van mreže Boki 1979

• Minimumweight Member
  • **
Push pull legs split
« poslato: Mart 03, 2025, 08:57:15 posle podne »
Pozdrav treniram godinu i po dana ovaj split tri dana pa dan odmora zbog posla tako moram tako da je to nekih 5 treninga u nedelji u proseku ali sam primetio da mi ruke najmanje napreduju sad ne znam da li je to možda i genetika u pitanju pa mi treba pomoć ili vaš savet da li bi imalo smisla ubaciti trening samo ruku umesto pull ili push treninga ponekad hvala unapred

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
Odg: Push pull legs split
« Odgovor #1 poslato: Mart 03, 2025, 09:31:33 posle podne »
U 99 posto slucajeva je losa tehnika izvodjenja vezbi u kombinaciji sa pretreniranjem misica. Da si rekao da ne mozes da povecas biceps, pa bi i moglo da prodje da je genetika u pitanju.
Dve vezbe za biceps - jedan stojeci pregib ravna ili z sipka. Druga bucice ili na skotu a jos bolje na kosoj klupi pod nagibom 45 stepeni, sedeci polozaj trazi u pokretu da osetis misic potpuno istezanje, zadrska sekundu u donjem polozaju pa flex. Nista ti vise ne treba za biceps.

Tridza najbolje raste na ekstenzijama, sajle pre svega, scull crusheri i ako ti biomehanika dozvoljava da radis stojecu ekstenziju iza glave (mnogi nemaju tu mobilnost), da pustis teg skroz da pipne dole skapule, to je nezaobilazna vezba.

e sada ima jedna jako bitna stvar,  a to je da izbegavas visezglobne vezbe u cilju pogadjanja malih misica (ovo ti je savet od milion dolara  ;)) To znaci da potisak na bencu sa uskim hvatom je govno vezba za triceps, kao i bilo koje varijacije na temu. Prvo laktovi ce ti biti zahvalni a drugo raznim metodama neuromisicnih stimulacija (toga imas koliko hoces danas), se pokazalo da je enormno gubljenje vremena. Kao i to da ako suzim laktove ne znaci uopste da cu bolje gadjati triceps. Sta vise moze jos bolje ode na pekse :) Jebiga to su neke tacke gde je old school posrnuo. I tacno je 100000%

Ove ostale izolacione vezbe, odradi max, to vazi za sve i ruke ne mogu da ne rastu.  ;)

Van mreže Boki 1979

• Minimumweight Member
  • **
Odg: Push pull legs split
« Odgovor #2 poslato: Mart 03, 2025, 10:00:25 posle podne »
Ok hvala na odgovoru