Novembar 01, 2024, 06:26:27 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.970 članova - Poslednji član: MatthewEnvew
X3MShop banner

Autor Tema: Mišljenje o ciklusu  (Pročitano 415 puta)

Van mreže T-Man

• Član
  • *
Mišljenje o ciklusu
« poslato: Oktobar 27, 2024, 09:53:35 posle podne »
Pozdrav svima,

Zanima me vaše mišljenje o sljedećem ciklusu:

test E - 250 mg / tjedan
djeca durabolin - 200 mg / tjedan
masteron - 200 mg / tjedan

Još malo o meni: imam 45 godina, treniram već dugi niz godina (, prije 15-20 godina sam napravio cca tri ciklusa (test, deca, dianabol, 6 tjedana, tada je sve bilo iz apoteka... ). Prošle godine sam napravio ciklus od 10 tjedana, solo test 250mg/tjedan. Rezultati ok, osjećao se ok, jedino sam osjetio malo povećanu osjetljivost bradavica. Analiza je pokazala visok estradiol (220, ref. 41-159). Ovaj put bih dodao masteron kao antiestrogen i deca durabolin za malo veći dobitak mase (bi li bio bolji equpoise?).  Nakon cca 4 tjedna, napravio bih krvnu sliku, ako treba dodati arimidex, da E2 ne bude previsok? Ciklus bi trajao 8-12 tjedana, ovisno o osjećaju, rezultatima...
Razmišljam li o svemu ispravno? Ima li takav ciklus smisla?
p.s. oprostite na pravopisnim greškama..

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
Odg: Mišljenje o ciklusu
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 27, 2024, 10:38:30 posle podne »
Pozdrav svima,

Zanima me vaše mišljenje o sljedećem ciklusu:

test E - 250 mg / tjedan
djeca durabolin - 200 mg / tjedan
masteron - 200 mg / tjedan

Još malo o meni: imam 45 godina, treniram već dugi niz godina (, prije 15-20 godina sam napravio cca tri ciklusa (test, deca, dianabol, 6 tjedana, tada je sve bilo iz apoteka... ). Prošle godine sam napravio ciklus od 10 tjedana, solo test 250mg/tjedan. Rezultati ok, osjećao se ok, jedino sam osjetio malo povećanu osjetljivost bradavica. Analiza je pokazala visok estradiol (220, ref. 41-159). Ovaj put bih dodao masteron kao antiestrogen i deca durabolin za malo veći dobitak mase (bi li bio bolji equpoise?).  Nakon cca 4 tjedna, napravio bih krvnu sliku, ako treba dodati arimidex, da E2 ne bude previsok? Ciklus bi trajao 8-12 tjedana, ovisno o osjećaju, rezultatima...
Razmišljam li o svemu ispravno? Ima li takav ciklus smisla?
p.s. oprostite na pravopisnim greškama..

U tvojim godinama masteron ti sigurno ne treba
Masterin NIJE ai!!
Masteron TI NECE spreciti aromatizaciju, ali ce da ti potencijalno raznese prostatu u tim godinama.

Raditi analizu u sred kure je kao da ides da proveravas da li je more slano.
Naravno da ce E biti povecan i sta ces da uradis? Da ga sabijes sa supresorom? super.

pitanje nagradno
sta ces POSLE?
Pojacavati AI?
odlicno!
A sta nakon prestanka svega, kada povratna sprega opali po vugla adekvatno?

Zamisli amoritizer sa automobila, na koji stavljas 30 kg...pa on malo krene ka gore, a ti dodas jos 20.....paonda bude sve super, ali nakon nekog vreman, on ponovo krene da se "opruza" a ti popizdis i savis jos 30 kg...i sada je amortizer do zemlje i nema gde- USPEH!! CILJ JE POSTIGNUT

ali...

jedan dan, ti tegovi moraju da se skinu....sa amortizera
Sta mislis sta ce da se desi sa oprugom?

Van mreže T-Man

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 28, 2024, 09:32:07 posle podne »
Pedja hvala na odgovoru. Cijenim tvoje mišljenje.
Tada sam imao krivu predodžbu o masteronu. Kako sam čitao u knjigama, shvatio sam da bi trebao imati antiestrogeni učinak. Zato sam i pitao jer me zanimaju i učim o tim stvarima.
Citiram:
 It is also used as an alternative to traditional Aromatase Inhibitors

Masteron has anti-estrogenic properties in most users, so it
can be used alongside Testosterone and other estrogenic
AAS to prevent excess estradiol levels. This property tends to
eliminate the need for a dedicated AI and makes it a viable
tool for the prevention of gynecomastia.

Ali da, teorija je jedno, praksa je drugo.

S analizom tijekom ciklusa i recimo nekoliko tjedana nakon ciklusa, mislio sam pratiti kako moje tijelo odgovara i reagira na te anabolike. Znam da će E biti visoko između, ali vjerojatno negdje postoji granica gdje je previsoko.
Tako da se trenutno samo informiram o tim stvarima i tražim konstruktivnu kritiku.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 29, 2024, 08:09:21 pre podne »
Druze, to sto ti citas NISU KNJIGE i znanstvene publikacije, vec obicno sajtovi na kojima se diliuje i normalno da ce o KONTRAINDIKACIJMA ( ne NUSPOJAVMA) napisati tek-tek.

Dakle, sve kao i kod advokata ali ti promice bitno:

AAS to prevent excess estradiol levels.

Znaci, moze biti, a ne mora da bude.
On u svom molekularnom lancu ima osobine kao npr i provioron (koji je mnogo bolji kao blokator0- NE SUPRESOR) estrogena, ali je to toliko malo (govorim o masteronu) da na zalost i verovatno u vec drugoj kuri (a kako sam tebe razumeo, tebi je vec ovo xx kura po redu) nece imati nikakav influens na E, osim sto ce u tim godiama kada prostata krece da bude ranjiva, ti ces da joj dodas gas (mislim na prostatu).

Citat
S analizom tijekom ciklusa i recimo nekoliko tjedana nakon ciklusa, mislio sam pratiti kako moje tijelo odgovara i reagira na te anabolike. Znam da će E biti visoko između, ali vjerojatno negdje postoji granica gdje je previsoko.

Vidi,

vracanje tela u homostazu je zahtevan posao. Ne toliko kod prvih "udaraca" ali nakon xx kura onda treba dobro poznavati telo i kao gore za materon, ti sigurno neces znati, a ne postoji unoverzalna formula za to.
Prateci nalize "tijekom" ciklusa neces znati NISTA jer ref doza E meni od 300 nMgl je ultra visoka, to je za nekog Peru, Ziku, Miku ili T-mana, to moguce prihvatljivo BEZ BILO KAKVIH SIDE EFEKATA, a da se telo nakon kure bez VESTACKIH POMAGALA vrati u homeostazu.

Nema tu kako tijelo reaguje na anabolike. Ne postoji NON RESPONDER.
Postoji samo veci ili mani hormonalni odgovor. Kakav ce tvoj da bude, to samo Bog zna.

TI ces sada da kazes, pa zbog toga hocu i da radim analize ( sto se mene tice, bacaj novac i radi svaki dan) ali ANALIZA i pokazatelj ref vrednosti u sred kure ili par nedelja je pole, kao sto sam opisao u prvom postu- kontrolisanje mora da li je slano.

Tebi iskazene refernte vrednosti ne znace NISTA. Granica postoji! Da- u pravu si. Evo ti primer granice. Ako je medicinska ref vrednosi za E 125 Nmgl max za muskarca, a kod tebe je 150- TI SI PRESAO GRANICU.

Siguran sam da ti je sada jasno ovo oko "granica"
Medicinski gledano 2-5% odsupanja od ref vrednosti je PRELAZAK GRANICE - ne nuzno za intervenciju ali je prelazak. 25% od ref rednosti je znak za TERAPIJU - ljudino, govorim o bilo kakvim ref rednosti kada su hormoni u pitanju, a ne smao o E.

Kod tebe ce E biti uvecan xx puta i sta ces ti.....?.....

kao sto sam naveo u prvom postu- iz straha, potegnuti za AI i u tim godinama, verovatno napraviti sebi haos od zivota.

Napisao sam vise nego sto je trebalo, ali mi je zao kada se ljudi razaraju u fazonu CITAO SAM KNJIGE.

I kao mnogo puta do sada, ti si na zalost dosao do nas, o POTVRDU svog misljenja, a ne savet i kao svaki put do sada, meni je zao zbog toga. Ali jebiga, internet i nacin komunikacije je doveo do takvi stvari..

Svako dobro zelim

Van mreže Pirat

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 29, 2024, 09:24:35 pre podne »

"Znaci, moze biti, a ne mora da bude."

nope, tekst bas direktno sugerise da on jeste anti estrogen , pa onda moze biti koriscen u kombinacijama, tacan prevod ne izrazava moguc potencijal....nego BAS direktno svojstvo. Tako ga reklamiraju... ;) Sto naravno nije uopste precizno koliki je efeklat, a moze biti skroz beznacajan. Samo zato sto je derivat DHT-a...
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2024, 09:33:14 pre podne Pirat »

Van mreže T-Man

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 29, 2024, 06:07:33 posle podne »
Druze, to sto ti citas NISU KNJIGE i znanstvene publikacije, vec obicno sajtovi na kojima se diliuje i normalno da ce o KONTRAINDIKACIJMA ( ne NUSPOJAVMA) napisati tek-tek.

Nije istina.
Trenutno čitam George Touliatos: Biblija bodybuildinga II. Ako to nije knjiga, onda ne znam. Također sam u ovoj knjizi shvatio da masteron djeluje kao antiestrogen.

Nisam došao potvrditi svoje mišljenje, nego sam došao pitati je li moje razmišljanje pravilno. Jer nakon onoga što sam pročitao, mislio sam da kombinacija test+masteron ima smisla. U svakom slučaju, na temelju tvog objašnjenja (na čemu sam ti zahvalan) shvatio sam da masteron nije za mene i da analize tijekom ciklusa nemaju smisla. Zato sam i pitao jer mi se čini da vas na forumu ima dosta znanja (i prakse) o tim stvarima. Kod nas u Sloveniji o anabolicima se ne raspravlja javno na forumima...

https://photos.google.com/share/AF1QipNoS0Ky-7th7WefQx-PCbORY5Ve_hgYDQp4jnIQJ1_m1ClR0Saf75_OxTlYkeECfw?key=RFBMeHhEYnRmSFRNcmxjXzF3RE5xcFIyRWh2MVVn

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 29, 2024, 07:14:52 posle podne »
Citat
Trenutno čitam George Touliatos: Biblija bodybuildinga II.

znam za knjigu i mogu slobodno da je poredim sa nekim USA bulleting boardovima
ali dobro- nije tema. Svako ko ima 18+ ima pravo da radi, cini, cita, kaze, misli sta hoce i za to snosi posledice ili ima benefite.

Citat
Kod nas u Sloveniji o anabolicima se ne raspravlja javno na forumima...

znam

Citat
na temelju tvog objašnjenja (na čemu sam ti zahvalan)

nema na cemu da hvalis
da ne zelim da odg, ja i ne bih.....
kada se ima vremena, nije problem
« Poslednja izmena: Oktobar 29, 2024, 07:17:15 posle podne Pedja_Petrovic »

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 29, 2024, 07:15:58 posle podne »

nope, tekst bas direktno sugerise da on jeste anti estrogen , pa onda moze biti koriscen u kombinacijama, tacan prevod ne izrazava moguc potencijal....nego BAS direktno svojstvo. Tako ga reklamiraju... ;) Sto naravno nije uopste precizno koliki je efeklat, a moze biti skroz beznacajan. Samo zato sto je derivat DHT-a...

paaaa tako

i fudbaler ima DIREKTNU NAMERU kada sutira na gol, a to da li ce postici gol ili ne....jbg...moze, a ne mora..

Van mreže Pirat

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 29, 2024, 07:22:14 posle podne »

paaaa tako

i fudbaler ima DIREKTNU NAMERU kada sutira na gol, a to da li ce postici gol ili ne....jbg...moze, a ne mora..

bitno je da ne udari precku ko Mijatovic  :P