Trigleciridi su bitni da nisu puno povišeni oni su veći "krivci" za ugrušak od holesterola. Samo 1 sam u toku kure radio krvnu analizu i presekao se... jer je holesterol bio skoro duplo viši od gornje granice. Ishrana 90% sve po PS-u. ali jaka kura 750 mg test depo,350 mg tren acetat i 250 mg npp. Kontaktirao bivšeg poznatog bb takmičara i on mi je rekao da je to normalno prvenstveno zbog velike doze testa i trena i da će sve biti ok oko mesec dana posle kure tako je i bilo kad je izvršena kontrola krvi. Inače imam 39 god a na hemiji sam od 31 tj od kako sam osetio da mi pada prirodni test i da se ne mrdam sa kilažama na gore.
Pod 1 kura je losa da losija biti ne moze, pod 2 70% tih doza verujem ti je bilo nepotrebno.
Kod lipidnog panela je vazno da su trigliceridi ispod 1(znaci ako jedes kako treba, bez gomile rafinisanog secera) ne bi trebalo da imas problem sa tim, osim ako nemas neko ozbiljno ostecenje jetre, mada bi onda bilo besmismelno da koristis steroide da imas taj problem. I vazno da je da LDL ispod 3(bilo bi pozeljno i 2.5)mmol/L. Onda i nije toliko strasno ako HDL bude ispod 1, sto ce u verovatno biti na ciklusu.
Jer pisao sam vec i pricao u par klipova analogiju, LDL i trigliceridi u smece a HDL je smecarski kamion.
Ako je smecarski kamion van funkcije potrudi se da ne bacas smece po ulici i sve ce biti ok.
Rekoh vam, ne oslanjajte se mnogo na savete takmicara jer su to vecinom low IQ mazge koji ciklusu prepisuju jedni od drugih, u prevodu nemaju pojma sta rade. Ima izuzetaka naravno ali generalno je losa slika