to sto je neko u treningu nije parametar zdravlja... Poznavao sam ljude koji su bili u top formi pa su sada ne samo invalidi nego i pokojni, nazalost - kada moram tako da kazem, nevezano za to kako su se hranili. A bas u kontekstu zdravlja eto taj isti na koga se pozivas zbog veganske ishrane i nedostatka gvozdja trpa se lopatom xy brendom suplemenata - prvi izlaz na google pretrazi, koga ne mrzi pogledace. Nama ljudima (nevezano za "bildanje misica") je potreban protein iz neveganskog
porekla. Ne samo zbog gvozdja i toga sto covek koga si naveo izgleda ko vampir i kao da ce kolabirati u svakom trenutku. Nego zbog sinteze enzima, hormona , metabolickih procesa i slicno. To se moze obezbediti samo RAZNOVRSNOM ishranom, koje veganski nacin ne moze priustiti. Uostalom probaj, pa ces videti i sam kako ces se osecati. Veganstvo, carnivore kao i sve te ekstremne dijete su produkt danasnjeg bolesnog poimanja zdravlja drustva a ostalo je do marketinga... Pre svega veganska ishrana nije nimalo jeftina! Kada stavis na papir namirnice, suplemente koje moras uzimati zbog deficita - gvozdje, b komplekse , mlutivitamine, enzime da ne bi prdeo ko stoka od celuloze i fitotoksina... vreme da se te stvari spreme u iole prihvatljive obroke, videces da je to ishrana uzaludnih budala koje ne znaju sta ce sa viskom novca a neretko ces takve u pauzama kada i sve dokurci, testosteron padne, kortizol skoci i slicno, videti u prvom kiosku kako jedu pljeskavice i vesalice
Mislim sta fali recimo ovako necemu:
dorucak 7 kuvanih jaja - od toga dva cela ostalo belanca + pirinac
uzina 1 (samo zato sto mogu da se izvucem sa tom fruktozom i ne goji me, za sad
) : dve narandze, kolac od banana +whey preliven crnom cokoladom 80 % kakao
rucak pljeke od belog mesa luka jaja zbog smese, pecen krompir + salata - rednan kupus, rendana sargarepa, iseckane masline , monin ulje i sirce po zelji poliveno, usoljeno dobro jer to radi ko kredza, ali psss to nikom ne pricaj
uzina 2 whey mleveni badem griz u sojinom mleku par bobica ili visanja - ako nisam jeo taj dan fruktoze
vecera oslic + kus kus
Naravno sve ovo mora da se potrosi pa se prepodne udarilo sa bracom na sipkama propadanja , zgibovi i sklekovi (znam znam kenjao sam po toj kaliestetici ali mora malo da se razbije monotonija), uostalom breakfast klub je u 6 ujutru - znaju braca, gde i kada.
veceras su se morale noge u djimu, da ne reklamiram sada ali zna se koji je najmasivniji brend po tom pitanju kod nas. Sada 48 sati recovery pa opet , nekada recovery trajao krace ali eto i mene pemzija sukurac uvati... pasce istezanje i mobility work sto bi rekli jutjuberi, sve neki zahebani izrazi. Kardio - vijaca i surenje po box vreci ali to samo dok se ne prikenja sabajle da se pogura peristaltika.
edit
svaka cast momku koga si spomenuo na sportskim rezultatima, ali daj mi ga na samo 3 meseca da mu malo sredim isrhanu i pristup hrani. Taj bi bio ubica zmajeva...