@Pedjos
Jbg to ne mozes zanemariti statisticki, jer je medicinska nega znacajno produzila zivotni vek, a umiralo previse od danas banalnih stvari. Jeste da je new age doneo i nove bolesti, takozvane bolesti modernog doba, ali opet kojih se ne umire brzo, tj zivi se sa njima opet duze u proseku. E sada da li je u dnk- kodu lifespan bio zabelezen kao duzi, tj da li je genotip starenja bio sporiji nije, i to se zna. Starimo isto kao i u anticko doba npr, i to svedoci genetski materijal kostiju.
Sto se tice trovanja, o da, ali mislim da su za to konkretno krive industrije po sistemu ponuda/potraznja... tu je ono gde se najvise sjebavamo zapravo... kapitalizam...
Bili je samo budaletina, koja pod stare dane hoce da ostane sto poznatiji i sto duze da mu se ime spominje... inace jebe se njemu za koronu, globalno zagrevanje itd...
druge anabolike da propisuju kao recimo Oxandrolone, povrh testosterona. Mislim da se čak nedavno i američka vlada umešala da reguliše taj nagli porast upotrebe farmaceutskog testa.
cuo sam za to i postoje velike sanse da ce se to sankcionisati do te mere, jer je WHO umesala prste i sve vise se javlja studija u nuspojavama trt-a... tu i oni jedu naravno govna, takva oprecnost u studijama jebe zdravu pamet.
Isto mislim na hajp pre svega u Americi gde TRT klinike niču kao pečurke i svima ko se malo lošije oseća se prepisuje Test
zato sto oni nisu normalni sa time i pronasli su odmah sve moguce rupe u zakonu da uzmu pare...