Pozdrav,
Nov sam na forumu, ali ne i u teretani i rekreativnom bodybuilding-u. Pratio sam forum neko vreme kada sam još bio "klinac" i trenirao bez novca za kvalitetnu ishranu i sve što uz to ide. Međutim, uslovi se za to otvoriše i pre nekih 5 i po meseci sam odlučio da svojih 10 godina u teretani malo "unapredim" uz ishranu.
175 cm sam visok i bio sam 86kg, jako mastan, iako je bilo tu mesa i snage. Međutim, stomak, struk, i noge su bili zamašćeni do zla Boga i nikad tim regijama nisam bio zadovoljan. Nakon postepenog uvođenja clean ishrane i mic-po-mic deficita, u februaru početkom sam došao na neverovatnih 71.5 kg.
Ceo progres je, dakle, išao sporo i postepeno, a rezultati su izvanredni. Krenuo sam sa UH-P-M u odnosu 3:2:1 pa sam polako spuštao UH a dizao malo proteine kako bih očuvao mišićnu masu. Napomenuću da sam NATURAL vežbač i da nikad u životu nisam ni blizu steroida bio.
Leđa, noge, separacije, sve je to iskočilo i jako sam zadovoljan izgledom. Čak i trbuh koji nisam nikad video je tu, zbog čega sam jako srećan. E sad, ono što mene nervira je to salo oko pupka negde i generalno stomak, koji, s obzirom na trenutni %bf koji je nizak, mislim da i dalje malo može da se izreže - odnosno POPRILIČNO sam siguran.
Ono što me, međutim muči, je kalorijski deficit. Dakle, na svojih trenutnih 71.5 do 72.5 kg (kako koji dan), trenutni režim ishrane je sledeći:
- 60g ovsenih, merica izolat, 2 jaja, 2 belanca (nakon doručka trening)
- nakon treninga 1.5 merica izolat + 5g glutamin + 5g BCAA intra-workout
- obrok nakon treninga 50g pirinča + 220g june + salata (kad ne treniram tu je 220g belo + 1 kašika ulja + salata bez UH)
- obrok nakon 220g june + salata
- večera 220g pile + jaje + salata
Nisam imao problema dok sam bio u nekom slabijem deficitu, da kažem. Sada, međutim, baš osećam kako mi ovaj deficit pravi probleme i većinu dana se osećam nekako slabo, bezvoljno, brzo se umaram, i nemam snage ni za šta nakon treninga.
Trening izguram i tu mi kilaže ne idu dole, treniram jako intenzivno bez problema. Međutim ostatak dana jedva teram sebe da živim i mrzi me bukvalno sve živo da radim. Tipa, izađem napolje da se projurim s psima, prođe 15 minuta, ja već osećam kako sam umoran i idem da malo sednem.
Ono što me najviše brine što mi je i libido drastično smanjen. Bez stimulacije odnosno dodira žene, ja bukvalno i ne pomislim na odnose. Kada radim punjenje jednom nedeljno i lepo pojedem approx 400g UH, sutradan se osećam svežije i mnogo bolje, ali već za dan-dva osećam da se vraćam na "staro."
E sad, ono što mene zanima, budući da se blizi skoro 6 meseci kako sam na deficitu, mislite li da bi trebalo ići glavom kroz zid i nastaviti zacrtano ili da se pak udari neki "reset" i da telu oduška? Tipa neka "maintenance" faza neko vreme pa opet da obaram kalorije i probam da srežem još to malo sala što je na stomaku ostalo.
Mogu neke slike da postavim takođe. Meni su leđa, ruke, noge, ramena solidno izrezani s obzirom da sam natural, a nemam baš takmičarskih ambicija da bih se sad odrao do koske, što mislim da bez hemije ide jako teško jer ću početi da gubim i mišiće.
Jedino što bih hteo je da stomak još malo ode, iako imam vidljive trbušne mišiće. Ne znam šta činiti dalje, ima li neko sličnog iskustva? Znam da je selektivno skidanje masti nemoguće i da svako ima deo tela gde telo "lepi" salo, ja sam ceo je*eni život sa midsection kuburio, tako da sam očekivao da će i sada da me namuči.
Čini mi se da ima da dođem u takmičarsku formu u svakom delu tela, a da će stomak tu oko pupka još malo da zaostaje