Ja sam ti napisao pre par poruka odakle da krenes. Znaci nutrition deo foruma procitas dobro. Onda sa tim sto si naucio sastavis ishranu. Ja bi ti preporucio prvo neku cisto clean varijantu da se telo navikne pa posle se bacis na rotaciju. Pirat ti je cak preporucio i kolicine. Ovo sto ti je napisao:
ti decko treba da cepas po belom mesu, oslicu, tunjevini, govedini, curetini...
da uneses prvo i prvo makar 1,7 gram proteina po telesnoj tezini, a od ugljenih hidrata da imas makar 70 posto unosa iz slozenih sa vlaknima, kako bi ti se vratila insulinska osetljivost, proste uh samo posle treninga. U teretani da ne radis volumene, nego da pocnes da guras pravilnom tehnikom po 2 radne serije po misicnoj grupi, cucanj, veslanja, potisci za grudi , ramena, bucice itd. supsi omega 3, whey, tribulus, DAA...
Kad budes imao sastavljenu ishranu otvoris svoju temu u delu foruma slike clanova foruma. U toj temi postavis svoje slike opis i tu ishranu i trening koji sastavis. I onda ce neko od iskusnijih da ti koriguje gde treba a imace veruj mi da se koriguje dosta. A pre toga prodji malo kroz taj deo foruma imas nase teme kako smo mi to radili. Mozda nadjes i nekog ko je bio u slicnoj situaciji pa i tu nadjes po neki odgovor.
A ovako na slepo niko ne moze da ti pomogne. A i niko ne moze umesto tebe da odvoji lupam 2h vremena da to uradi.
A jos ti je neko napisao mozes lepo da angazujes Stevana jer on to radi profesionalno i da ne lupas glavom sve ces da dobijes na tacni personalizovano. Evo ja sam na primer platio Stevanu 1 na 1 razgovor gde sam dobio vise kvalitetnih informacija nego za celo vezbacko iskustvo. Znaci nekih cc 15godina mozda i vise. Radis kao programer nije ti sigurno problem da izdvojis malo novca za to a puno znaci.
A i ja se bavim slicnim poslom i isto sam samouk. Imam brdo tutoriala odgledanih bas na tubu ali sam i dalje tog stava da sto se tice fitnesa youtube je zlo.