Hormonski rasturen na brzih 24 kg dole, razbijen test, insulin, usporen metabolizam, na to dodaj sedelacki posao i slabo znanje o makrosima.
Da ne duzimo dalje, tvoj problem nije kalorijski nego i odabir i i odnos nutritijenata. Hiljadu puta ispricana prica o uzaludnom brojanju kalorija, searchuj malo. Ali posto odajes utisak da mi ovde dzaba pricamo i da je jedina dilema u tome dal ces ici na 100 ili 200 kalorija vise, SRECNO i ubuduce ne trazi savete za nesto sto i sam znas kako ces uraditi
Dok sam mrsao nisam ni brojao kalorije, samo sam jeo zdravu hranu. Kuhano najcesce, corbe, riza, kuhani krompir, kuhana jaja, mnogo salate (svaki obrok), ujutro sam kase jeo (banane, suseno grozde, grcki jogurt, zobene pahuljice). Voce sam takodje unosio, ljeti lubenica, ananas, kasnije jabuke, banane. Vjerovatno si cuo za volume eating, to sam radio dok sam mrsao. Izbjegavao sam visoko kaloricnu hranu tipa ulje, sir, jer mi je to bilo tesko ubaciti u defecit, kao sto sam i rekao najcesce sam kuhao ili przio na vazduhu (air fryer). Jedina mana je sto sam vjerovatno pravio veci defecit od 500 kalorija, ali ponovicu, ruke su mi uvijek male, i debeo sam bio skinny-fat. Pio sam i svaki dan multivitamin + minerale. Danas cu potraziti sliku i vidjeces kakav sam izgledao na 90kg.
Nije sada da sam bio na 800 kalorija sa jednim burekom i jogurtom u danu i tako 4 mjeseca.
I nemoj misliti da ne citam nista o ishrani, citam i to mnogo, pitanje za kalorije sam postavio jer me to trenutno zanima, a tako cu isto postaviti pitanje i za bilo sta drugo vezano za ishranu.