Kada vezbac koji je tako reci usao u fazu konstantne utreniranosti,I kada je vec sa vremenom sam stekao osecaj kada mu je dovoljno treninga tj da sam zna da oceni koji mu je vremenski period dovljan za odmor,verovatno ce u jednom trenutku da se zapita zasto napredak nije toliko ocigledan kao sto je bio na samom pocetku vezbanja bez ozira koliko vise tj duze trenirao I bez obzira koliko ozbiljnije pristupa treninzima-napredak je sporiji ili cak nikakav…
E tu je doslo vreme da se vezbac malo informise o prirodnim dodacima ishrani bez kojih daljni napredak nije moguc..
Pod priodnim preparatima smatramo sve one preparatae koji su prosli sve analize I tstove nadleznih ustanova-kao kod nas VMA,tj sa kojima se potvrduje da ti preparati nisu stetni po ljudsko zdravlje,te da je sastav tih preparata proizveden na poptuno prirodan nacin I od prirodnih supsanci….
Posto sam u prethodinim tekstoivma naglasio na vise mesta da je osnovna gradivana materija koja gradi misic jesu belancevine tj proteini….pa zatim dolaze ugljeni hidrati I neka mala kolicina zdravih masnoca…
Posto je dokazano da kada tjelo dodje u tu fazu dam u je potrebno extra unos proteina da bih napredovalo tj da bih nastavilo da raste,potrebno je povecti unos gradivnih materija tj proteina..
Po ovome dolazimo do zakljucka da bi trebalo pojacati ishranu-to je tacno,ali s obzirom da dansnji system zivota nalaze konstantu zurbu I gorovo je nemoguce u organizam uneti dovoljnu kolicinu gradivnih materija iz hrane u toku dana…ovde moramo pribegavati pririodnimdodacima ishrani…
Na prvom mestu preporucujem proteinske preparate kojih imamo sirok spektar I prozivodjaca I procentualno zastupljenosti proteina u nima….
Tako imamo protein koji bi trebalo da konzumiraju ljudi kojima je cilj prevashodno dobijanje ukupne telesne tezine….to su preparati sa najvise 35% proteina…
Druga grupa su preparati sa preko 35% protreina I sluze za one kolji teze izgradnji ciste msisicne mase bez znatnijeg povecanja masnoca u organizmu…
Od firma koji su zastuplkjeni kod nas na trzistu iskreno preporucujem za onu prvu grupu tj ljude koji teze povecanju ukupne telesne tezine UNIVERSAL REAL GAINS, za onu drugu grupu preprucujem DYMATIZE ELITE WHEY,DYMATIZE ISO-100,ULTRA WHEY PRO BY UNIVERSAL…..
Od lsedecih doadataka hteo bih da izdovim keratin koji u kombinaciji sa sikoko procentinim proteinom moze da napravi zaista dramaticne pomake na msicnoj masi….
Hteo bih da naglasim da kreetain sam po sebi nece I ne moze nikome da pomgne da dobije na msiscnom volume nu…
Povecanje misicne mase od 2-3 kg prilikom upotrebe kreatina je iz tog razloga sto se zna da kretain veze vodu za misicni molekul I ta tezina u stvari nije dobijena msiicna masa vec nagomilavaje vode u msicnoj stanci,sto na zalost prilikom prestanka upotrebae kreatina odmah odlazi…
Licno preporucujem da se whey protein koristi zajedno sa kreatinom na sl nacin..
Loading faza sa kretinom treba da traje 7 dana I u tom se periodu uzima 2 puta dnevno po 10 grama….znaci idemo 10 grama pre treninga I 10 grama posle treninga ali na lsedeci nacin…
U sejker pomesati 10 grama kreatina,60 grmaa whey proteina I 100 grama dextrose tj grozdjanog secera…konzumirati odmah p[osle treninga….
Nakon ove fazae loadinga,keratin treba uzimati u dozama kao sto sam objasnio u vezi ovoga sejka I to samo I iskljucivo posle treninga…..ja vam mogu garanotvati uspeh ukoliko se budete pridrzavali ovoga u periodu od 6 weeks…