podsticu rast glukoze u krvi definitivno uz obrok bude veci spajk (koji se spusti ocekivano) ... nije konstantno veci ali to moze se pripisati i cinjenici da nije svaki dan isti dan... ali cim sam izbacio manje vrednosti i to do 2,3 mmol/L... nekada za iste obroke znatno manje... e sad da li je to direktno sam zasladjivac ili se na neki nacin remeti absorbcija crevne flore, moguce da je ovo drugo, uostalom flushuju sve dobre bakterije u crevnoj flori, zapravo vecina tih zasladjivaca i ubrzava peristaltiku... u svakom slucaju nesto se tu desava... to bi zapravo idealno bilo imati onaj patch na ruci pa drzati konstantan monitoring, ovako da bockam prste non stop je neprakticno...
edit
zbog dijabeticara... to je moje misljenje na osnovu nekih merenja, opsti utisak... ne mora da bude tacno, moze hiljadu i jedan razlog da daje takve rezultate, licno nisam nasao nikakav benefit u tim zero napicima- sta vise definitivno nisu gut friendly na duze staze, ako i popijem to svesno unosim cuker preko obicne cole ili sta vec ima...