Sve je lako kada imas do 35 otprilike,sa nekih 24 ja sam tukao za veceru veknu hleba sa 200g parizera i imao plocice
Pojma nisam imao o ishrani i bilo cemu,mislio sam da sto vise trbusnjaka uradis,imaces bolje plocice
Ali..kada dodjes u 40+,sve ono od namirnica sto me nije doticalo kao mladjeg,pocelo je da me tuce u glavu od najmanjih kolicina.
Metabolizam se usporio,nivo testosterona je postao nizi s godinama i pocelo je da mi biva potrebno, duplo vise energije da postignem ono sto zelim.
Pocinje da se lepi na tebe,bukvalno i ono sto pogledas,a kamoli da uneses u sebe,koliko god da si imao fantastican metabolizam,sa godinama pocinje da postaje sve sporiji,a tebi sve teze da ishranom i treningom anuliras njegovu usporenost
Gomila sportista kada se pogleda,u poznim godinama postanu gojazni,jer se metabolizam uspori,nivo treninga se smanji,a navike stecene u doba mladosti je jako tesko promeniti.
Zato je bolje biti spreman na vreme i znati kakva te borba protiv sebe i uz kakve nepravedne uslove ocekuje u poznijim godinama