Pozdrav svima, zbog depresije i anksioznosti sam uz nadzor lekara krenuo sa terapijom Seroxat-om. Na terapiji sam nesto manje od godinu dana. Pre terapije sam uz depresiju osecao konstantan umor i bezvoljnost sto i jeste jedna od karakteristika depresije.
E sada, skoro sam dosao do saznanja da depresiju, konstantan umor i gojaznost moze da prouzrokuje nizak nivo testosterona pa sam shodno tome uradio analizu u Beo labu i nivo testosterona je u donjoj granici normale, rezultat je 10.9 nmol/L dok su optimalne vrednosti 8.64-29. Krv sam dao oko 10 sati ujutru kada bi trebalo da je visok nivo testosterona u organizmu.
Pre nekih 7-8 godina sam isterao jednu kuru depo-win novalgatol uz nadzor i savete trenera koga sam upoznao u teretani a koji i je sam tada bio pocetnik u koriscenju AAS, takodje bez nadzora nekog ko je strucniji od njega i mene, ne secam se koje su bile doze. Ukupno trenirao nekih godinu ipo dana i prestao ubrzo nakon zavrsetka te kure, kao sto iskusni clanovi foruma mogu i da pretpostave, zbog sjebane psihe. Naravno uz izgovor svima, pa i samom sebi, da moram da pauziram zbog nagomilanih ispitnih obaveza. Nikada se nisam vratio u prethodnu formu, cak sam debelo ispao iz nje. Pre i nakon kure NARAVNO nisam radio nikakve testove jer sam BIO neodgovoran prema sebi i u fazonu ma nije meni nista i nece mi biti nista.
Sada imam 38 godina i 106 kila (visok sam 185cm), imam zenu i dvoje dece. Po procenama kalkulatora sa interneta koji uzimaju u kalkulaciju samo visinu i tezinu moj BMI je 31 i spadam u grupu debelih. Ovo i nije morao da mi kaze neki bezvezni kalkulaton na netu jer imam ogledalo koje je daleko merodavnije.
U jednom od starijih postova, gde ste pomagali momku koji je u slicnoj situaciji kao i ja, sam razumeo da bi valjalo da se odrade i analize hormona: Kortizol, Estradiol, FSH, LH, Prolactin, Progesteron i naravno Testosteron kako bi se utvrdilo cinjenicno stanje u organizmu. Pretpostavljam da bi cilj trebao da mi bude da dovedem tesosteron u gornji deo optimalnih vrednosti dok bih ostale hormone koje sam naveo trebao da zadrzim negde na normali. Da li mozda gresim u pretpostavci i da li bih trebao da uradim jos neku analizu?
Planiram da se konsultujem sa Endokrinologom u vezi svega ovoga sta sam naveo i ne bih da radim kao sto sam radio sa prvom kurom, ali me takodje interesuju i misljenja i saveti starijih clanova foruma. Ne bih da prozivam poimence da se neko ne oseti uvredjenim zbog toga sto ga nisam pomenuo.
Svaka pomoc u vidu saveta bi mi pomogla i dobrodosla je.