u 90 posto slucajeva... SVE potice iz porodice tj. sredine odrastanja, delikvenciju je potrebno sanirati u sto ranijim stadijumima, sa prvim naznakama, inace dobijas trajno socijalno neprihvatiljivo ponasanje adultne jedinke, skoro 100 %, zato je recimo za neku decu da izbace visak energije bavljenje sportom ili usmeravanje u neke intelektualne vestine, gde se gaji osecaj kolektiva i drustvene odgovornosti krucijalan. U skolama se uci kako da usvojis znanje itd, ali u vannastavnim aktivnostima - karakter... sto me navodi na opet na danasnje junake kao Ytjuberte, znam znam, ti imas drugacije misljenje, ok , new age je i to treba prihvatiti , ne treba braniti deci takav sadrzaj , ali takodje im treba objasniti moralne vrednosti kako bi im to bila zabava a ne uzor... ne mogu da ne spomenem da bakaprase skuplja maloletnice po ulici , dovodi na gajbi i ima sexualne odnose, a za to vreme pazari lamburdzinija, DA pratim to sranje jer sutra moram da znam kako da objasnim cerki kada dodje u te godine da ne zavrsi u krevetu sa tako nekom debilchinom...