skroz ok
koji je smisao konzumiranja solo dextroze POSLE treninga?
Ovo i mene zanima posto sam vidio da neki rekreativci ali i profesionlaci (vecina vas i zna o kome se radi) piju samo dekstrozu poslje treninga..!?
konzumirati dextrozu posle treninga je isto kao da sipas benzin u dizel auto, ocekujuci (zbog neznanja) da ce auto bolje da ide
Sta je rezultat toga, nebitno. Bitno da se nesto radi
malo mozda bzz poredjene ali je to odp to.
Dekstroza (bilo koji prosti secer) je TRANSMITER grdivnih materija do celije
Dekztroa sluzi da itirra pankreas da luci insluin, ainuslin zbog te dex skuplja gradivne materije i gura ih u celije
Upravo je ovo milos objasnio (a i moja malenkost) valjda jedno 4000 x do sada
Gubiti vreme uzimajuci secer BILO kada, a da uz njega nema nista od gradivnih materija je veca budalastina od tecnog kreatina
konzumirati dextrozu posle treninga je isto kao da sipas benzin u dizel auto, ocekujuci (zbog neznanja) da ce auto bolje da ide
Sta je rezultat toga, nebitno. Bitno da se nesto radi
malo mozda bzz poredjene ali je to odp to.
Dekstroza (bilo koji prosti secer) je TRANSMITER grdivnih materija do celije
Dekztroa sluzi da itirra pankreas da luci insluin, ainuslin zbog te dex skuplja gradivne materije i gura ih u celije
Upravo je ovo milos objasnio (a i moja malenkost) valjda jedno 4000 x do sada
Gubiti vreme uzimajuci secer BILO kada, a da uz njega nema nista od gradivnih materija je veca budalastina od tecnog kreatina
[/quote]
Pedja, da li je bitna kolicina secera i izvor istih da bi iziritirali pankreas zbog insulina? Ja trenutno cepam kornfleks+whey nakon treninga, trenutno manju kolicinu kornfleksa da bih vise jeo u toku dana ali nebitno. Reci mi samo to jel bitna kolicina ili je to opet individaulno i izvor?