ne postoji
Bas nista? Melatonin ili tako nesto?
Melatonin je kao sto Pedja rece smece... ti spavas, zaspis, ali to ti je tako neprirodan san, poremecene REM faze... ja sam jendom davno uzimao to i kada sam shvatio da te to komira i da ti tu nemas odmora CNSa bacio kutiju... Sve ovo sto je navedeno , i Mg i ZMA, a ima tu jos podoosta dugacka lista... moze da samo da pripomogne ALI ako ti imas bas jak nadrazaj od nekog stresa, ili ostaje neki eho od jakog stresa koji te muci, razmisljas o tome na podsvesnom nivou makar ... tu moras da probas da zaokupis mozak necim da ne bi razmisljao o tome... jer ce tokom neke REM faze sna da se film premotava i to je ono sto te budi... S obzirom da se radi o klincu koji ima 18 godina, ne bi bilo lose da se dohvatis knjige, znaci ne kompa, i da pred spavanje nesto ucis , sto ce ti biti visestruka korist.. resavaj matematicke zadatke, ili posto ste vi informaticka generacija , vezbaj algoritme, igraj sah sa nekim neke duze partije bez sata, citaj neku istoriju ako te to zanima... , pre toga vezbaj uvece da se umoris... da iskanalises tu negativnu energiju ...