Inace, posto je tema o Ultimate-u, znam da su njihovi problemi počeli jos tamo 2012-2013. Tad su vec upali u ozbiljne dugove, posle su se sudili sa Mr Olympia u vezi sa sponzorstvom. Ko je koga tu tuzio ne secam se, znam da je Ultimate izgubio spor na sudu i da su i tu bili duzni da plate neku veliku lovu. Bankrorirali su 2014. pa je nestala neka ogromna kolicina zaliha i sirovina iz skladista... Ma svašta je bilo, pratio sam dosta po stranim sajtovima. Ipak, delovalo mi je da su se konsolidovali poslednje 2-3 godine, izbacili su dosta novih proizvoda, cinilo mi se da staju na noge. Tako da sam iskreno iznenadjen ovim poslednjim desavanjima. Inace, firma formalno i dalje nije zatvorena, samo su otpusteni radnici iz fabrike, sto mozda znaci da izmeštaju negde proizvodnju. Videcemo, bice jos vesti sigurno.
Uglavnom svi kad izmeste proizvodnju skroz srozaju proizvode. Twinlab je sad potpuna katastrofa, za one koji ne znaju ta firma je bila dzin za sve ove ostale 80-ih i 90-ih. Bukvalno je bila jača od svih zajedno. Oni su imali nekoliko bankrota, krajem 90ih i u skorije vreme.
Jbg, tržište je surovo, ne zivi se od stare slave.
evo, sve ovo sto si napisao je i vise nego TACNO, ali ja nisam hteo o tome, posto znam i jos mnogo vise i naduze sto se kaze, ali se i nebitno sada vec da je aposlutna cinjenica.
Sto se tice izmestanja. Neuspeo pokusaj 2017 u Canadu. Zabraljali nakon par meseci poslovanja ako moze tako da se kaze, tj maltene nisu ni poslovali. I onda, davanje licenci...gde....ma necu, bolje ne...sve ce neko da napise kao i ti sto si sada, pre ili kasnije
sto se tice poverenja
u tome i jeste caka. Svi ti "velikani" su se uljuljkali u to sto jesu- da su najveci.Evo npr, davne 1991 god, u firmu ON je dosao covek koji je jednostavno bio vizoinar.Sta se desilo. Grupa klinaca je osnovna 1989 god bulleting board bb com ili tada body buidling comunity.Ekspaznija intenreta je krenula (dok smi mi ratovali) a covek je jednsoavno video nesto sto drugi nisu. Ponudio je klinacima neku lovu i otkupio prava na 99 god !!! THE REST IS HISTORY!! Znas i sam koliko je bilo forisrano kada je to u pitanju.Kasnije su radi enormnog finacisjkog dobitka koje su ostale firme nudile, naravno prodavali reklamni prostor kao i sto se na BB sada moze videti ali negde se uvek provlacilo kako je GOLD najbolji.
Inace od svih USA brendova, ON je prvi zbrisao u EU
, tacnije u ENG i kao sto to pravila igre nalazu, nakon par godina psolovanja, moraju da reg proizvode.ALi to nije moguce uciniti, posto USA zakoni i eu NISU ISTI i mnogo toga ne mzoe da se prodaje u eu. Onda ide menjanje formula, sastava, dobavljanje sirovine i....imamo ovo sto imamo i sto sam napisao kada je eu u ptianju...
Inace, se pocetnicke firme bore sa kvalitetom na trzistu.Jer moras da shvatis da su kod nas cene neralno visoke zbog PDV i svih zahvatanja drzave. PRimera radi, ja sam za 10 prozivoda yamamoto, platio drzavi oko 10k eu samo za analize, upise u min bla bla bla a da nisam uvezao NI JEDAN JEDINI PROZIVOD.I onda na to kada uvezes jos idu pONOVO analize + PDV od 20% dok je u svim zemjama oko 9% na dodatke ishrani.
Ono sto je najveca fora je da niko nista NE KRIJE ali niko nece da cita.
Ako na prozivodi pise da sadrzi SOY isfolavon to ne znaci da je protein od soye , ali posto su nasi ljudi navikli na to i ne pitaju, umesto da pitaju da li taj SOY ima GMO -GMP certse ili nema? ako ima, mora jasno da bude naglaseno zar ne
A svaki prozivod koji je od vise komponentni (govorim o whey protenima) koji su uglavnom danas svi mesavine necega pa tako imas ili WPC koji je sirovina veoma pristupacna ili WPI iili WPH koji su veoma skupi.
I onda imas mesanje WPC I WPI ili WPH pa cak i u blndeove gde se stavlja kazein u nekim oblicima...i tu je potreban FILER ili ucvrsivac. Neki stavljaju soy neki beef ovisno kako koji brend. Eu brenodvi, iz razloga sto NE ZELE da se zamlacuju sa necim da li je GMP ili nije masovno ne zele da koriste ni jedan oblik soye jer su zakonske regulative veoma stroge kada je u pitanju GMP ......
i sta se onda desilo.....
desilo se to da su ti velikani, otrezenjeni setitli se cega? da sami sebi DAMPUJU cene. Nije moguce dampovati sam sebi cenu- mozes se odreci ZARADE- ali ta mera nije popularna zar ne.
Onda se pristupa cemu?
pa snizavanja kvalteta onoga sto radis, na ustrrb musterija
i jebg.....odo da omaltim 10 belanaca, gldan sam kao pas