ta operacije je mikrofraktura i ne daje bas dobre rezultate ,bez maticnih ili graftova, u zavisnosti od velicine lezija tesko... fibrinogena hrskavica se pravi vremenom, ali nema odlike prave, medjutim na mestima gde nemas nosenje tezine to nije ni bitno kao sto je rame, ona se pravi trenjem posto hrskavica je rusi i obnavlja kontasntno , to je kontinuiran proces, bitno je samo da nema upala (tu nastaju degenerativne promene, artritis)... belgija ti je 10 some jevra po zglobu , i kod njih nema cenkanja... ali rade bas ozbiljan posao, mnogi nasi rukometasi i rukometasice su tamo to odradili , i izvukli se od operacije... rade to i nasi neki hirurzi , ali to su uglavnom poduceni po nekim seminarima itd i ne daju ti nikakvu garanciju... ja sam jendom takvom jebao majku kada sam video da hoce da uzme samo pare i da mu je to najbitnije... u belgiji su prvi to poceli i prvi su u tome, bioregenerativnoj medicini. Tako da to ti je ta prica, buducnost toga je zaista u 3d printingu, i to su ti implanti koji privlacne okolne celije da zarastaju, ono u Srbiji 2080 te mozda... sve je to najbolje raditi napolju... gledao sam jednog americkog hirurga koji artorskopski vrsi tu operaciju , dok kod nas to su sve otvorene operacije, ono razjebe ti ceo zglob pa se ti jebavaj godinu dana da ga vratis u funkciju... tu bre moras da budes spretan u umetnik sa tim stvarima, a ne kasapini kao ova nasa govna ovde