Nasao sam nesto na netu u vezi toga da se racuna MET x kg = kcal / h potrosenih. E sada ne znam koliki je iznos met-a sto se tice ovog sporta weightlifting, pa ako neko zna zamolicu da odgovori.
Da bih imao cisto detaljnije otprilike koliko trosim kada vec vodim evidenciju unos kcal.
Na netu sam video da trcanje ima 7 vrednost MET-a, pa bi trosio na 1h otprilike oko 590 kcal obzirom na moju trenutnu kilazu.
a zzasto vodis evidenciju o unoso cal?
Vodim evidenciju jer sada kada radim na masi da znam polako povecati unos kcal (primer na 3 nedelje povecam za 500 kcal unos)
I naravno trebam znati koliko dnevno unosim kcal a koliko trosim, previse unosa kcal dovodi do masnih naslaga a to ne zelimo
.
I naravno da u Februaru, Martu tamo negde kada budem poceo sa definicijom da znam postepeno smanjivati kcal a da ubacim kardio (trcanje, vise trbusnjake vezbanje i sl aktivnosti) zarad smanjivanje bf-a. Iako brze se definira kada trcis sprinteve 10 serije, a pauza medju serije od 30 sekunde do 1 minutu.
Testiram svoj organizam radim neke eksperimente da vidim kako najbolje odgovara za moje rezultate.