Pozdrav svima,
Bio sam na keto dijeti dva meseca i skinuo oko 20kg( 103kg-->83kg). Iako sam znao da to nije najbolje resenje za pocetak, odlucio sam se za tu dijetu iz zelje da sto pre skinem svo to kriticno salo.
Pre dva meseca sam zavrsio sa keto dijetom i vratio se starim navikama: nekontrolisan unos hrane, prejedanje, unos samo junk hrane( ne znam da li sam imao vise od 10 cistih(zdravih) obroka u tom periodu koji jos traje)..Na svu srecu sam se za ta dva meseca ugoji samo 4 kg.
U isto vreme kad sam krenuo sa keto dijetom krenuo sam i sa treningom, i idalje treninram. To dodje nekih 4 meseca( dva uz keto dijetu, dva uz prelosu ishranu). Za ovih cetiri meseca sam dobio nesto malo misica i snage, ali smatram da sam mogao mnogo vise da napredujem da sam imao dobru ishranu.
Visok sam 179cm. Trenutno imam 87kg, mislim da mi je 75kg idealna tezina. Tako da mi je cilj da skinem oko 12kg. Naravno, ogledalo ce mi biti orjentir a ne vaga.
Treniram 4-5 puta nedeljno.
Ono što bi mi najviše značilo je da Vam navedem kako izgleda plan ishrane koji sam napisao, kako bi mi dali konkretne savete šta da menjam, šta da ubacim ili izbacim.
Moj TDEE je 3100kcal.
Low carb day:
Dorucak: - 5 jaja
- 50g ovsenih
2. Obrok: - 200g belog mesa
- salata
3. Obrok: - 200g belog mesa
- salata
4. Obrok: -100g ela sira
- 60g badema
UKUPNO: -1550kcal
-150g proteina
-80g masti
-50g uh
Medium carb day:
- 50g ovsenih
2. Obrok: - 200g belog mesa
- salata
3. Obrok: - 200g belog mesa
- 60g pirinca
- salata
- 60g badema
UKUPNO: -1750kcal
-155g proteina
-80g masti
-100g uh
High carb day:
- 100g ovsenih
2. Obrok: - 100g belog mesa
-50g pirinca
- salata
3. Obrok: - 100g belog mesa
- 100g pirinca
- salata
- 80g badema
UKUPNO: -2220kcal
-130g proteina
-90g masti
-225g uh
- 3. Obrok je obrok posle treninga.
- Sa neta sam gledao nutritivne vrednosti namirnica, tako da sam mozda negde nesto i pogresio.
- Prema ovom planu ishrane na nedeljnom nivou cu unositi 10000kcal manje nego sto bih prema TDEE trebao.
Pa prema nekim tekstovima (7000kcal=1kg sala) bih trebao na nedeljnom nivou da gubim 1-1.5kg. Tako da bih za
tri meseca uspeo doci do zeljenog izgleda.
Molim vas iznesite vase misljenje. HVALA unapred!