Pozdrav svima, zavrsio sam 4 nedelje ketogene dijete i izdefinisao se solidno, sto bi se reklo, Keto me bas "radi" pun gas.
Sad je vreme za oporavak tela i lean bulk narednih par meseci.
Na ketogenoj sam isao 140gr P i 160gr M, a nedeljom punjenje 500gr rize, odnosno 400gr UH, s tim da sam prve nedelje preskocio punjenje.
Trening je bio 5x nedeljno, toliko planiram da zadrzim i sad na masi bez promene, kardio je bio isto 5x po 40min na 130-140 otkucaja, njega planiram da postepeno smanjujem, ali ne i da ga izbacim u potpunosti, ostavio bih bar najmanje 2-3 kardia po 20-30 minuta radi bolje razmene hranljivih materija, kardiovaskularnog sistema itd.
Imam par nedoumica, pa ako moze pomoc oko toga da najbolje iskoristim ovaj period od 4-6 nedelja dok je telo osetljivo.
1. Sta raditi sa UH, da li ici obrnut proces, prvo malo low carb, pa malo carb rotacije sa 0, pa carb rotacije bez nule, pa nakon toga konstantan unos UH i suficit ili jednostavno raditi kao sto Pedja kaze u ovom videu
https://www.youtube.com/watch?v=97USnVRIryoE sad Pedja kaze u videu, unositi 150 do 450-500gr UH, mislim da bi meni licno to bilo previse (mislim na ovu gornju granicu), pa da li bi bilo pametno ograniciti se u rangu od 150 do 250gr UH narednih 4 nedelje, pa onda lagano povecavati nakon tog perioda kad se telo privikne ?
2. sta raditi sa mastima, trenutni unos je 160gr, da li da obaram po 20gr nedeljno dok ne dodjem na 1gr/kg ili da se zadrzim na tako visokom nivou od 160gr, eventualno 140gr M u ovom periodu od 4-6 nedelja, pa tek onda kasnije oboriti na 1gr/kg ?
Svaki prosli put sam se preterano umastio nakon dijeta (verovatno suvise brzo povecanje kalorija i pomalo junka), zato bih ovaj put mnogo pametnije i sporije, da si ne otezavam zivot na buducoj dijeti.