Ovo je moja prica, ne radi se samo o treningu vec i o nekim stvarima iz zivota, zelim da ovo bude tema kako za mene tako i za ostale, ako imate potrebu da napisete nesto, slobodno. Nadam se da nakon procitanog, mozda i odnesete nesto za sebe.
2015. kraj srednje skole, odlucujem da konacno rijesim problem sa ginekomastijom i uputim se kod plasticnog hirurga, pravim dosta bitnu gresku sa odlukom da odem kod drzavnog kako bih izbjegao placanje (na nagovor rodbine da se radi o vrlo dobrom hirurgu), a imao sam svoje pare jer sam tada zaradjivao preko neta i mogao sam sebi da priustim dosta stvari koje moji roditelji nisu mogli da mi omoguce
slike nakon operacije (slike nisu lijepe, ako se puno gadite nemojte otvarati link)
https://imgur.com/a/4eNKIoperacija je prosla dosta lose, pojavio mi se hematom na jednom predjelu grudi i onda sam isao na redovna ciscenja, koja su radjena na nacin da mi je doktor jakim pristiscima istiskao krv iz bradavice (to se nigdje ne radi tako u klinikama koje su specijalizovane za ginekomastiju), inace i sama operacija je imala mnogo propusta, kao sto je doktor zaboravio da mi stavi elasticni zavoj ili kompresor odmah nakon operacije koji je kljucan za dobre rezultate vec ih je stavio nakon nekoliko dana kada je vec bilo kasno jer se razvio hematom.
Da ne duzim dalje pricu, to je bilo dosta mracno poglavlje u mom zivotu i to je trajalo nekih 2 mjeseca ako se ne varam.
----Pocetak 2016. godine odlucujem da pocnem sa treningom i prestanem sa zaljenjem sebe, treninzi su bili jako smijesni, uglavnom, sklekovi i voznja bicikla, vukao sam taj strah od nepoznatog i od boli pa sam tako izbjegavao i vratilo i razboj, teretanu da ne pominjem.
Slike iz tog perioda -
https://imgur.com/a/rXiLatZ (napredak skoro pa neprimjetan, los trening > los napredak)
----
Ljeto 2016. godine, ubacujem razboj u arsenal vjezbi (
) i zgibove sa obrnutim hvatom jer sam iscascio rame nekoliko puta i kada god sam probao (i dan danas) da radim normalne zgibove imam neprijatan osjecaj u ramenu tako da ih ne radim.
Znaci tu se moze reci da sam radio taj SW tip treninga, samo bez akrobacija. Razboj, vratilo i sklekovi svaki dan, vrlo rijetko se desavalo da odmorim neki dan, znaci, odmora bez i ishrana uzas, tada sam tripovao da se hranim kako treba. Nisam jeo, pa slobodno se moze reci skoro pa nista od ugljenih hidrata, zdrave masti nisam imao pojma sta su, samo sam jeo piletinu i zelenu salatu, ponekada sam jeo ovsene od uh i rizu, ali vrlo rijetko jer sam se nakon UH osjecao punim, a ja sam mislio da ako zelim da smrsam ne bi trebao da osjecam takvu zasicenost
.. Naravno, tu su se pratili svakojaki youtube kanali o sw-u i ishrani o kojoj ni oni nista nisu znali.
2017. godina januar - Odlucujem da krenem sa teretanom, vadim poslednju ustedjevinu iz steka i kontaktiram personalnog trenera iz mog grada da me uvede u svijet bb-a. Ne znam sta bih rekao za ovaj period osim jedno vrlo lose, ali i poucno iskustvo. Na pocetku je krenulo vrlo lijepo, treninzi su se sastavljali od osnovnih vjezbi gdje je pokusao da mi objasni formu istih. Bio sam vrlo zadovoljan jer sam se na treninzima trosio dosta i osjecao sam da radim pravu stvar, ono sto je on izbjegavao od pocetka doduse, bila je ishrana. Kada god sam ga upitao da mi posalje plan ishrane on je skrecao sa teme i na kraju kada je ta tema bila neizbjezna, objasnio mi je da treba da jedem saku ugljenih hidrata i sto vise povrca, na isti nacin sam mjerio i pilece snicle, odokativno. Vec tada je poceo da mi uliva nepouzdanje, da bi bi nakon par treninga rekao da sam spreman da nastavim sam i da ce mi sada slati instrukcije preko telefona, za mene je to bilo neprihvatljivo i objasnio sam mu da hocu refundaciju i da nemam problem da naplati 2-3 (ne sjecam se tacno) koje smo odradili zajedno, a ja cu se vec snaci dalje. Kako sam i ocekivao, burno je reagovao, ocigledno je imao veliki ego jer je poceo da mi prica price kako njemu niko nije pomogao pa je tu sada gdje jeste, ali ne znam kakvo je to bilo veze sa mnom jer sam mu platio 100 eura za dva mjeseca koliko se sjecam, uglavnom, refundirao mi je 50 eura i uzeo ostatak za tih par treninga, presao sam preko toga i odlucio da nastavim dalje.
Moj izgled u tom vremenu, mijesao sam izmedju teretane i SW-a (februar 2017.)
https://imgur.com/a/HB0Bjj7 (uslikano negdje u februaru 2017. godine - fokus je na grudi jer sam trazio misljenje hirurgu o potencijalnoj reviziji operacije,taj kompleks me je vec tada pustao, sve manje i manje me je to interesovalo, a svejedno, bio sam dekintiran a sama operacija je dosta skupa kod privatnika)
Ove slike su iz perioda od ljeta 2016. do februara 2017. godine, napredak je vrlo mali iako je trening barem sam tada mislio dosta jak, kao sto sam naveo gore, svaki dan sam trenirao u parku, ali kao sto vidite, taj trening ne radi za svakog, pravi vidljiviji napredak je poceo kada sam krenuo u teretanu
-----Polovina februara 2017. godine slucajno, ne znam ni kako, nailazim na ovaj forum i pocinjem da citam svaki dan po nekoliko sati i otprilike ukapiram kako bi to trebalo da izgleda. Motivisan slikama ostalih clanova odlucujem da krenem punim gasom. Od februara do pocetka aprila sam pokusavao da shvatim i isprobam kako bi to islo (tu je bilo mnogo gresaka, kao nedovoljno zdravih masti, preveliko rezanje kalorije, nedovoljno dobro osmisljeni treninzi, itd, itd)
Kao sto sam i naveo gore, mnogo sam gresaka napravio, mnoge od njih su uzrokovane gledanjem yt klipova i komplikovanjem stvari, sve to me je dovelo do toga da previse razmisljam o svemu ovome i ujedno i zapostavim sve obaveze (kao sto je fakultet) kako bi dosao do tog cilja, da izgledam "normalno". Tek posle 2 mjeseca kada sam izasao iz faze drzanja dijete, sam ukapirao osnovne stvari i prihvatio trening kao dio svog zivota te poceo da uzivam u njemu, hocu da kazem, prestao je da me konzumira jer sam poceo da radim stvari jednostavno, na "old school" nacin kao sto na ovom forumu i uce.
Slike iz perioda drzanja dijete -
https://imgur.com/a/kshnl ,
https://imgur.com/a/6ohzW https://imgur.com/a/Ek0b2 (70-72 kg) (april 2017.)
Posle ove faze, trening je bio mnogo ljepsi, uzivao sam u svakom odlasku u teretanu i preuzeo kormilo nad svojim zivotom. Nakon ove faze,radi se o periodu 2 mjeseca, iako je kratak period, tijelo je bilo mnogo gladno jer sam drzao svakojake dijete dugo vremena, pa sam dobio brzo 2-3 kg. Iz ovog perioda imam samo jednu sliku, ne moze da se vidi skoro pa nista, ali kada sam vec postavljao za svaki period po sliku, ajde i ovdje da okacim nesto.
Slika -
https://imgur.com/a/q0z87 (75 kg) (kraj maja 2017.)
----
Jun/Jul/Avgust 2017. - uz manju fizicku aktivnost vracam se igranju igrice koju nisam igrao duze vrijeme, na nagovor drugova uz slatke rijeci da je to sada mnogo ozbiljnije i da mogu da se zarade pare, mene povuce nostalgija i zal za satima koje sam utrosio u istu. Tu odlucim da pokusam jos jednom, vremenom prestanem da treniram i da se hranim kako treba, mnogo nerviranja, loseg sna, itd, itd, znate kako to vec dalje ide. Uglavnom, dozvolio sam igrici da me konzumira, prestao sam da radim sve i bio sam fokusiran samo na to, a ni to nisam radio kako treba jer nisam bio zadovoljan (isto kao i prije sa treniranjem). Inace, moram da napomenem da prvih dana kada sam se vratio da igram, tijelo se toliko odviklo od stresa, da mi se desavalo da mi se tresu ruke od lose energije nakon provedenih sati ispred kompjutera.
Sav ovaj period je trajao do prije par dana, kada sam shvatio da sam zaboravio kako je osjecati se zdravo i dobro u svojoj kozi
Slike -
https://imgur.com/a/PiUPmQG (90 kg)
----U potpunosti sam svjestan da i kada sam izgledao najbolje, nisam imao zavidnu misicnu masu, ali cete se isto sloziti da sam izgledao bolje nego sada
Nadam se da vas rijetke koji ste iscitali temu do kraja, nisam previse smorio, ako jesam, izvinite, cilj ove teme je da motivisem kako vas tako i mene, da sebi ovakve stvari nikada ne dozvolite te da uzivate u procesu cega god radite za sta mislite da ce vas napraviti boljim u nekom aspektu zivota.
To bi bilo to, nakon sto iscitam malo forum i podsjetim se, u nekom postu ispod cu ispisati kako sam zamislio da izgleda ishrana i trening, pa ukoliko je potrebno, da se nesto i koriguje.