Pre svega, pozdrav svima
Da ne otvaram novu temu, a i ona gore sticky brzo/sporo je koliko vidim neaktivna, pa hajde da pitam ovde, posto nisam nasao sve u njoj sto me zanima.
Naime, aktivno vezbam u teretani vec petu godinu, pre toga igrao kosarku skoro deset do povrede (ligamenti), ishrana je pa za rekreativca rekao bih odlicna, dosta navika od ranije sam zadrzao pre svega u pogledu kvalitetnih obroka plus izostanak slatkisa i alkohola. E sad, pijem uglavnom mericu whey proteina posle treninga,a danima kad ne treniram uglavnom ujutru uz ovsene koje uzimam cim ustanem svaki dan. Duze vreme razmisljam da malo pojacam unos proteina, utisak je da kroz hranu uz zivotne obaveze nema sanse da dodjem do onoga sto mi je potrebno kao osobi koja aktivno vezba.
Da skratim pricu, razmisljam da dodam kazein. E sad mali problem je sam ritam zivota i obaveze, zbog kojih mi treninzi najcesce pocinju izmedju 19.30h i 20h, zavrsavam najscenje izmedju 20.30h i 21h, posle cega uzimam whey.
Moje pitanje glasi, da li je dobra ideja (posto cu uzimati dve merice proteina tokom dana, uglavnom) da sam napravim "blend" kazein i whey, pola mericu jednog i drugog ujutru i isto tako posle treninga? Razlog je, jasno zavrsavam trening kasno, lezem 2h posle toga i cenim da nije optimalno uzeti kazein posle kratkog vremenskog intervala od uzimanja wheya posle treninga, a u toku dana, dakle od 07h kad ustanem do 21h (okvirno) nista.
Druga opcija o kojoj sam razmisljao, je da nastavim sa whey-om posle treninga, a da ujutru uz ovsene uzimam neki blend, sa vise izvora proteina (whey/casein/egg albumin....), nesto kao Syntra Matrix ili Musclepharm Combat?
Jesam oduzio, ali eto da pokrijem koliko mogu precizno sve.
Hvala svima na pomoci.