još jedna crvena zvijer :shock:
MotoGP: Ducati predstavio adut za 2007-u
Na Italijanskim Alpima oko Madonna di Campiglio-a, MotoGP tim Ducati predstavio je svoj novi GP7 motocikl, sa kojim će učestvovati u novoj motogp sezoni. Ovakva prezentacija novog Ducati motocikla nije uopšte neočekivana, uzmemo li u obzir da ovaj tim svake godine organizuje skijašku manifestaciju, na kojoj predstavlja svoj novi motocikl, vozače i čelnike tima.
"Zaista sam ponosan na prezentaciju novog Ducati-ja GP7, motocikla koji predstavlja spoj tehnologije i evolucije, koja nam je u prošlosti donela odlične rezultate na stazi." - izjavio je Claudio Domenicali, jedan od čelnika tima. "Veoma nam je drago što smo uspeli u jednom ovako velikom projektu, i što će za naš tim naredne sezone nastupati Loris Capirossi i Casey Stoner, vozači od kojih Ducati mnogo očekuje."
Na prvi pogled novi GP7 se od svog predhodnika razlikuje pre svega po manjim dimenzijama i novog crvenoj boji, specijalno napravljenoj za ovaj motocikl, koja je nazvana "Crvena hrom trkačka". Budući da je ovosezonska radna zapremina agregata smanjena na 800cc, sam agregat je pretrpeo određene modifikacije. On je sada dosta uži i lakši za razliku od prošlogodišnjeg, a kako u Ducati-ju ističu novi agregati od 800cc bi trebali doprineti da većina učesnika bude konkurentnija na stazi, a borbe između njih bi trebale biti bolje i neizvesnije nego što bi to bio slučaj sa 990cc mašinama.