Kao što sam naslov teme kaže, želim se ugojiti. Ne bi mi gojenje bilo problem da se odlučim za pizze, hamburgere, chips, coca-colu, ali to bi bilo nezdravo gojenje, a to ne želim, želim se zdravo ugojiti. Uz sve to ima još jedan problem. Da sva hrana ne bi otišla u stvaranje masnih naslaga, moram se baviti fizičkom aktivnošću, a trenutno zbog zdravlja nisam u stanju da obavljam teže treninge, tipa teretana. Razmišljao sam o steperu, pa me interesuje što mislite o ovo spravi? Da li je pametan odabir kardio sprave u periodu zdravog gojenja? Ako jeste, koliko bih često trebao raditi na njoj, tri puta u sedmici? Potreban mi je unos preko 2200 kalorija dnevno. Napravio sam jedan dnevni meni, pa bi bilo dobro da mi neko iskusniji ukaže na propuste i greške. Ovako sam zamislio jedan dnevni meni:
doručak: 80 grama feta sira, tri kriške hleba (610 kalorija)
užina: voće (150 kalorija, bude tu i više, ali da uzmemo 150 kao srednju brojku) premazano sa dve kašičice kikiriki putera (210 kalorija)
ručak: ručak mi obično ima 550+ kalorija, raznovrstan je, od mesa i povrća preko raznih variva do ponekad tjestenine.
užina: 70 grama badema (453 kalorija)
večera: sardina iz konverzve u biljnom ulju kojeg maksimalno odstranim i jedna kriška hleba (345 kalorija)
Kada sve stavimo na papir, dobijem plus-minus 2318 kalorija.
Je li problem ako jedem slane bademe?