Eh i ja konačno da dođem kod vas
Čitajući vas i prelistavajući Nutrition, nisam naišla na problem koji mene muči a to se vidi iz naslova.
Imam povećan šećer, endokrinolog kaže insulinsku rezistenciju ili Metabolički sindrom X.
Čitala sam post od Bulk-a o insulinskoj rezistenciji ali sve čekam da ubaci neke noce članke
Kako do toga još nije došlo, reših da se registrujem i pitam konkretno šta me muči.
32 godine, žensko, 170cm visine i 70 kg. Želela bih 10 kg da skinem ali nešto mi ne ide od ruke
Napravila neki plan ishrane po vašim preporukama ali ne ide pa ne ide, a zašto jer kada neki ugljeni hidrat pojedem, kao što je pirinač, krompir, ovsene pahuljice, u mom telu se dešavaju strašne stvari. Insulin se poveća, ja ko gladan vuk još tražim hrane i na kraju se sve završi prežderavanjem i opet jovo nanovo.
Pokušala sam da baziram ishranu samo na proteinima i mastima i ubacila sveže povrće ali opet gladna i opet sve u krug se vrti a ja se osećam kao na rolerkosteru, samo se vrtim i vrtim i nikako da stanem
Za osobu koja ima ovakav problem, šta biste savetovali?
Mogu da ubacim i sliku, mogu da ubacim i plan ishrane ali ne bih da vas smaram da čitate, a i iz težine se svakako vidi da to nisu bile kvalitetne namirnice
Ljudi moji pomagajte i dajte neki savet.
Unapred zahvalna,
Kristina