Novembar 17, 2024, 07:31:38 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.361 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 4837 puta)

Van mreže Cule83

• Bantamweight Member
Bol u ramenu
« poslato: Januar 04, 2017, 04:21:54 posle podne »
Cao ekipa..pomagajte...
Imam jak i ostar bol u levom ramenu (izmedju prednjeg i srednjeg) koji se javlja prilikom treninga grudi (pogotovo na uskom bencu). Ledja, rame, ruke noge kad radim bola nema.
Trening:
Pon: grudi-tric
Sreda: Ledja-bic
Petak:Rame
Nedelja: Noge
4-5 vezbi, 8-12 ponavljanja, 60-80% max tezina. Kad se bas dobro osecam pojacam (1 mesecno).
Za vreme izmedju dva treninga grudi, kroz dva-tri dana rame mi se odmori i bol prestane.
Vec sledeci trening grudi bol se vraca i to istim intenzitetom. 
Inace bas vodim racuna o formi izvodjenja, ali opet moguce je da sam nesto pogresno uradio i napravio stetu.
Dobro se zagrevam, mazao sam onu crvenu kremu (sto greje) pre treninga i zelenu (sto hladi posle) i nista.

Verujem da vas je dosta imalo isti ili slican problem pa molim za neki savet, misljenje...

Izmedju ostalog mislio sam da idem idem kod doktora ako mi se nastavi ovako...

hvala unapred za pomoc...

Van mreže FD

• Bantamweight Member
Odg: Bol u ramenu
« Odgovor #1 poslato: Januar 06, 2017, 03:56:07 posle podne »
eeeehhh... ko se nije bavio sportom a posebno radio sa tegovima, taj nije imao povrede ramena...
kod tebe je naverovatnije povreda rotatora ramena. Ja sam prepun povreda ali rame mi nekako najteze pada i evo i sad me zeza manje-vise. Prosao sam i kinezi terapije, pustanje struje... te crvene i zelene masti nista ne pomazu, to ti je kao kad bi sibicom pokusao da istopis ledenu santu...
Ovako, moje iskustvo kaze da odmah izbacis vezbe na kojima osecas bol. Znaci uski ili kosi bench precrtaj (mene je najvise bolelo kod potiska za prednje rame). Bench smanji na 40-50% od maksimima i radi ga opusteno bez opterecivanja. Pronadji kako se rade vezbe za jacanje rotatora ramena i polako kreni

Van mreže Cule83

• Bantamweight Member
« Odgovor #2 poslato: Januar 09, 2017, 10:15:24 pre podne »
Tezine sam vec i sad smanjio, jer od bola nije ni moglo vise. Vezbe koje su mi preostale za grudi tako da kazem su razvlacenje, potisak bucicama (menjam ugao klupe), i pullover.
Vezbe za jacanje rotatora cu da proucim hvala puno za savet... uostalom nigde se ne zurim tako da polako do potpunog oporavka jer vezbanje sa onim bolom i nije vezvbanje vec mucenje...

Da li bi mozda pomogao elasti joint u ovoj prici oko oporavka?

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Januar 09, 2017, 10:25:17 pre podne »
Tezine sam vec i sad smanjio, jer od bola nije ni moglo vise. Vezbe koje su mi preostale za grudi tako da kazem su razvlacenje, potisak bucicama (menjam ugao klupe), i pullover.
Vezbe za jacanje rotatora cu da proucim hvala puno za savet... uostalom nigde se ne zurim tako da polako do potpunog oporavka jer vezbanje sa onim bolom i nije vezvbanje vec mucenje...

Da li bi mozda pomogao elasti joint u ovoj prici oko oporavka?

pa tako neki preparat kompleksan,sigurno da
Po meni,u tvpm slucaju, svakako bolje:

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/v2/kompleksni-preparati-zglobovi/285-animal-flex-44-paketica.html

Van mreže Miodrag00000

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Januar 15, 2017, 05:37:14 posle podne »
Da ne otvaram novu temu.
Radio sam na treningu prvo bench press na kosoj klupi. Bilo ja hladno a nisam se zagrijao, zurio sam da odradim trening i odradio sam prvu seriju sa 60kg a onda sam drugu naglo povecao na 100kg (jos ne mogu da vjerujem da sam to uradio). Tih 100kg nije mnogo velika kilaza da sam se mucio da podignem jer mogu mozda nekih 10tak puta da odradim. Medjutim dok sam spustao opterecenje na 3 ponavljanje, osjetio sam odmah ispod klavikule kako mi se misic valjda istegao (prije bih tako rekao nego pukao). Mjesec ipo je proslo i dalje ne mogu da radim grudi. Mogu ravni bench ali kosi ni sa samom sipkom jer odma zaboli ali sam batalio potpuno da ih radim. Ne vidi se na grudima nikakva promjena da je nateklo ili bilo sta slicno sem sto ne mogu da radim jer odma zaboli. Da li je neko imao slican problem? Da li da odem kod doktora ili da mirovanjem sacekam da prodje?

Van mreže Marko1991

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Februar 28, 2017, 08:14:54 posle podne »
Zdravo svima nov sam na forumu evo ovako,povredio sam desno rame pre 8meseci odprilike,radio sam vezbu za triceps iza glave dvorucno kao potisak sa cela samo u sedecem stavu na 7-8 ponavljanju na desnom ramenu krcnulo mi je nesto ne znam sta je u pitanju veoma neprijatan osecaj tj bol i kao da mi je glava nadlakticne kosti ispala pa se vratila u svoju kapsulu,sutra dan nisam mogao ruku da podignem vise od visine ramena ali kad se zagreje smanji se ukocenost,napravio sam pauzu ned dana pa sam krenuo opet da treniram radio sam pull over i opet isto ispalo mi je rame iz lezista pa se vratilo,posle toga sam trenirao povremeno kad me popusti malo,u medjuvremenu pocelo je nesto da mi skljoca u ramenu kao da se nesto sudara bio sam kod doktora on misli da sam povredio labrum tj slap lezija,ali ni on ne zna rekao mi je da moram da radim magnetnu rezonancu da vidi sta je u pitanju.hvala unapred

Van mreže Pirat

« Odgovor #6 poslato: Februar 28, 2017, 08:23:34 posle podne »
Pa nista, sada cekas rez. snimka, ta nije to moras da uradis... pull over je smrt za rame btw. Nikada nisam kapirao poentu te vezbe, osim sto sjebava ramena... ne znam iskreno ni koji misic ta vezba treba da pogodi? Serratus atterior? Postoje mnogo bolje vrhunske vezbe za to...

Van mreže Cule83

• Bantamweight Member
« Odgovor #7 poslato: Mart 01, 2017, 03:04:32 posle podne »
Evo da vas i ja obavestim kakva je situacija sa mojim problemom i resenjem koje sam primenio, koje se za sad odvija lepo.

Savet i informacije mi je dao licno gdin. Pedja Milosevic koji mi je objasnio I demonstrirao pravilnu tehniku pokreta i polozaja tela prilikom izvodjenja vezbe. Objasnio mi je i kako je doslo do povrede, tako sto sam sa velikom tezinom cimnuo jako krenuvsi u pozitivan deo potiska. Laktovi su u tom trenutku u negativnom ili kako mi je objasnio neprirodnom polozaju jer su iza tela i tad je rame pod velikim opterecenjem kad kreces da guras tezinu ka gore i u tom trenutku dolazi do povrede. Ono sto moze da se primeni kao resenje jeste da se skrati pokret tj. da izbegnes donji deo pokreta i ne spustas sipku skroz do grudi, vec 10cm pre zaustavljas negative i odatle kreces da guras nazad. Kako bi osigurao da ne spustas nize sipku koristi se drvena klocna od 10cm debljine koju stavis na grudi i koja sprecava sipku da ode nize.
Sa klocnom radim vec nekih mesec dana i poprilicno se bolje osecam, bol je sve manji i nadam se da ce uskoro i da nestane, sto je sjajno u poredjenju sa stanjem u kojem sam bio.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Mart 01, 2017, 03:22:56 posle podne »
Evo da vas i ja obavestim kakva je situacija sa mojim problemom i resenjem koje sam primenio, koje se za sad odvija lepo.

Savet i informacije mi je dao licno gdin. Pedja Milosevic koji mi je objasnio I demonstrirao pravilnu tehniku pokreta i polozaja tela prilikom izvodjenja vezbe. Objasnio mi je i kako je doslo do povrede, tako sto sam sa velikom tezinom cimnuo jako krenuvsi u pozitivan deo potiska. Laktovi su u tom trenutku u negativnom ili kako mi je objasnio neprirodnom polozaju jer su iza tela i tad je rame pod velikim opterecenjem kad kreces da guras tezinu ka gore i u tom trenutku dolazi do povrede. Ono sto moze da se primeni kao resenje jeste da se skrati pokret tj. da izbegnes donji deo pokreta i ne spustas sipku skroz do grudi, vec 10cm pre zaustavljas negative i odatle kreces da guras nazad. Kako bi osigurao da ne spustas nize sipku koristi se drvena klocna od 10cm debljine koju stavis na grudi i koja sprecava sipku da ode nize.
Sa klocnom radim vec nekih mesec dana i poprilicno se bolje osecam, bol je sve manji i nadam se da ce uskoro i da nestane, sto je sjajno u poredjenju sa stanjem u kojem sam bio.

prevedeno
natezao si se na tezine i povredio
ne znam sta je tu spektaklurano otkrovenje osim sto ti je covek ,na malo drugaciji nacin objasnio da ne budes silovatelj  i da naucis da vezbas,pa da onda krenes da vezbas kao i sto jesi :D

Van mreže Cule83

• Bantamweight Member
« Odgovor #9 poslato: Mart 01, 2017, 03:31:44 posle podne »
Dobro moze i tako da se kaze :)... sta je bilo, bilo je, covek gresi, uci, napreduje...
a sama mogucnost da ponovno mogu da izvodim vezbu bez bola za mene je spektakularno otkrovenje :)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #10 poslato: Mart 01, 2017, 04:33:47 posle podne »
Dobro moze i tako da se kaze :)... sta je bilo, bilo je, covek gresi, uci, napreduje...
a sama mogucnost da ponovno mogu da izvodim vezbu bez bola za mene je spektakularno otkrovenje :)

to svakako

Van mreže Pirat

« Odgovor #11 poslato: Mart 01, 2017, 04:36:31 posle podne »
Ma ne treba ti ta vezba uopste... sjebaces se opet ... kucaj landmine i varijante , tu mozes da stavis i vecu tezinu...