Pozdrav svima koji su radi da pomognu.
Imam 20g,164cm,58kg.Promenu ishrane sam počela od juna,od kada sam izbacila svu junk hranu,slatkiše,sokove,voće.Prva tri meseca je bilo lagano prilagodjavanje na hranu rotacijama UH (visok,srednji,nizak unos-bez 0)ali bez merenja namirnica već onako otprilike.Trening je bio u kućnim uslovima sa tegovima ali veoma lagan u odnosu kako sada radim.Kardio je bio svakodnevno (trčanje,bajs,roleri).Tako laganim tempom sam skinula sa 63kg na 58kg.
Od septembra krećem u teretanu 3x prvih 3 nedelje a zatim 4xnedeljno .Kardio sam radila od 1do 3xnedeljno(isprobavala sam razne varijante).U teretani su mi predložili rotaciju UH 70-30-70-30-70-0-0 koje sam se pridržavala 100%.Sve sam merila na digitalnoj vagi
.Od UH sam koristila ovsene,krompir,pirinač i pirinčane galete-koje sam kasnije izbacila jer sam pročitala da nisu ok.Od vlaknastih,brokoli,karfiol,šargarepu,kupus,krastavac,zelenu salatu,pečurke,spanać u velikim količinama.
Od B pileće belo,teletina,junetina,jaja(1 celo i 4 belanca),ella sir,ribu(losos,oradu,brancin,škarpinu,oslić,losos- pastrmku.SVE SPREMANO BEZ KAPI ULJA,na teflonu,pek papiru,alufoliji.
Od MASTI avokado,badem,lešnik,kikiriki puter,indiski i brazilski orah,omega 3.Dnevno sam konzumirala 50g(MASTI) ne grama.Hranu sam rasporedila u 5-6 obroka.UH isključivo posle treninga,masti ujutru i pre trninga.
REZULTATI nakon 2 meseca su bili više nego SKROMNI 1,5cm u struku manje,čak je vaga pokazivala 1kg više.Za ovaj po meni NEUSPEH sam okrivila B(proteine)jer sam unosila od 150-190g jer su me tako savetovali-UKOLIKO SI GLADNA SLOBODNO UBACI MESO I SALATU.A bila sam GLADNA.
Početkom novembra sam pokušala KETO 10 dana ali nije išlo-ni lakmus trakice,ni metalni ukus u ustima nisu pokazivali ulaz u ketozu.Sada kad sam pročitala KETO temu na ovom forumu opet sam okrivila B za neuspeh jer sam jela zadnji obrok 200g ella sir koji verovatno nije dozvoljavao da udjem u ketozu.
Vratila sam se na rotacije ali sada 80-50-0-80-50-0-0,Proteine sam sada držala na 2g,masti na 1g.I ta kombinacija je počela da daje rezultate u vidu 0,5kg manje nedeljno sa 4x treninga i 1 kardio low45min čitave dve nedelje da bi se treće nedelje kilaža VRATILA.
Od suplementacije koristim omega 3 (4-6kap),vitamin C (2x1000),vitamin D (3kap),multivitamin(2kap),mineral mg,zink,cal (2kap),BCAA-5g pre treninga 30min.VODU 3-3,5l.
SVESNA sam da sam mnogo uradila za svoje zdravlje i svoje telo promenom ishrane i treningom,ALI ZAŠTO SU OVAKO SKROMNI REZULTATI.GDE GREŠIM?
ps Do sada nikada nisam bila ni najednoj dijeti.