Pozdrav svima,
imam 165cm i 62kg. Aktivno treniram nešto više od godinu dana. Konkretno idem na aerobik programe, jer jedino tako odradim trening "kako valja". Do skoro sam isla samo na 3-4 kardio treninga (hiEnergy) nedeljno a sada se to malo promenilo. U odnosu na to kako sam pre izgledala i hranila se - junk food i slicno sada je super, ali i daljeimam dosta viška na bokovima, i najviše butinama. Uz pomoc ovih treninga dosta sam ojačala kvadriceps i konačno imam izrazen gluteus ciji mi se oblik dopada ali bih ja to malo "suzila" ako me razumete
.
Moji treninzi i ishrana sada izgledaju ovako:
TRENINGPonedeljak i sreda - aerobik HiEnergy (uglavnom skakanje veći deo treninga, burpy jumpovi, jumping jack, "vijača", podizanje kolena naizmenično, potom body combat potezi - tzv. "udaranje i šutiranje vazduha"
dosta čučnjeva i na kraju trbušnjaci+izdrzaji), Ovaj trening je u 20h.
Utorak i četvrtak - u 7h ujutro traka, trčanje od 50-60min naizmenicnim tempom ili 20-30min HIIT trennga (
http://www.mooshema.com/2013/01/09/hiit-trening-sagori-salo-brze/). U 19h idem na body pump.
Petak - uglavnom u 18h bodypump, ako ne stignem onda hiEnergy u 20h.
Subota i nedelja uglavnom odmor, eventualno bih mogla ubaciti traku?
ISHRANAOno sto sam iz citanja foruma shvatila da je greška jeste to što već duze vreme ne jedem pirinac i krompir i trebalo bi da vratim ovsene u ishranu.
Dorucak: omlet sa povrćem od 1 zumanca i 3 belanca (povrce uglavnom tikvice ili praziluk)+3 parčeta PARFET razanog ili ovsenog hleba, ponekad uz to namazem Makedonski taan na hleb ili bundevin puter kao izvori dobrih masti.
Nekada bude samo isti taj hleb sa nekim od gore navedenih namaza i domaća govedja pršuta ili pileća/ćureća prsa
Rucak: meso ili riba + neko povrce. Najcesce spremim sa uljem od koštica grozdja zelene sarmice, musaku od praziluka, tikvica. Onda belo meso ili skusa ili losos, tunjevina. Od povrca bareni brokoli, paradajz cherry ili obican, kupus ili zelena salata
Vecera: ako ne jedem belo meso za rucak bude belo meso + nesto malo zelenog povrca, nekada tunjevina, ali naaaaajcesce belanca+z.salata/krastavac.
Posle treninga (popodnevneg ili vecernjeg) popijem mericu amino whey hydro - triple chocolate
Nekada pojedem šaku badema ili 30g crne Well Be čokolade kao popodnevnu uzinu.
Ono sto mene zanima je kako da skinem sav taj višak koji imam? Volela bih da probam rotaciju, samo nisam baš tacno skapirala kako to ide i kako se racuna, ali vrv nisam dovoljno istrazila. Moj BMR je 1425.1, a ona H.Benedict formula mi daje 2209, sto bi znacilo da za mrsavljenje treba da unosim oko 1700kcal.
Pomoc mi je potrebna oko toga kako treba da izgleda ishrana, tj. rotacija za mene? Sta posle rotacije i koliko treba da traje? Da li je u rotaciji dozvoljen 1 junk meal nedeljno ili u 2 nedelje ili to tek posle rotacije? I takodje gde gresim u ishrani generalno osim toga sto ne unosim krompir i pirinac?
Hvala unapred,
Ana