Danas, posto su noge bile jos malo pod upalom od petka, odlucio sam da odradim kvad ali gigante, volim ih jednom mesecno ponekad kad mi je prvi treningu nogu u toj nedelji.
5 vezbi sam radio sa kojima sam se trudio maksimalno da gadjam misicne kvadricepsa.
15ak minuta zagrevanja na steperu i istezanja ledja, sa par serija na noznoj ekstenziji jer kako sam vise puta rekao pre bilo kojeg vida cucnja kolena moraju biti spremna za ono sta im sledi
Zagrevanje nozni pregib 3x15 sa dosta sporijim negativnim da nateramo malo krv u lozu.
Gigantski set:
-Zadnji cucanj (stav nogu dosta uzi od sirine ramena, mali je razmak izmedju stopala zbog ravnoteze) 10 ponavljanja 80kg
-Prednji cucanj (klasican) 10 ponavljanja 60kg
-Hak cucanj (polozaj stopala dosta usko sa smerom malo izbacenim napolje kako bi gadjali unutasnji misic kvadricepsa) to je 12 ploca ili 120kg ali ovde je kilaza apsolutno nebitna i nije merodavna, treba naci onu koju odgovara 10 ponavljanja, da nam tih 10 bude izazov
-Nozna Ekstenzija(stopala sa smerom ka unutra, da pogadjamo vastus lateralis) sa kilazom koja odgovara za 12 ponavljanja sa 3 sekunde zadrske u gornjem polozaju
-Cucanj sa bucicama i sa plocicama od 2.5kg ispod peta, bucice od 16kg 10 ponavljanja
Ovo je bio prvi krug. Odradio sam 5 krugova. 4 je optimalno ali ako se moze i 6 krugova je ok.
Nisu bas na svakom biti totalni otkazi ali nije to ni poenta, poetna je sto veca pumpa, prokrvljenost i nagomiavanje mlecne kiseline u misicima. Za par dana cu verovatno lozu raditi heavy, pa cu sledece nedelje mozda gigante za lozu a heavy za kvadove.