Dobro veče,poštovanje administratorima i clanovima ovog foruma.
Redovno citam i pratim dešavanja na forumu i cela ova prica me izuzetno zanima jer želim da se hranim zdravije i steknem zdrave navike.Zovem se Luka,imam 22 godine,visina 175cm,težina 72,5kg.
treniram rekreativno,full body workout 3x nedeljno,i kardio radi održavanja kondicije 2x nedeljno.''Džank food'' me je odveo stramputicom,pa sam odlucio, citajuci forum ,starijih i iskusnijih ljudi da opet okrenem novi list i vratim se na zdrav put.Hteo bih da me posavetujete šta bih trebao da koncipiram da bi to bilo lepo upakovano,jer bih da predjem na kvalitetnu masu.Znate i sami kakva nam je svima finansijska situacija,te s time imam dosta problema ali imam pomoc mojih,koji su voljni da me podrže.Postavicu moj jelovnik kojeg sam se držao ovaj period i nekoliko fotki da vidite trenutno stanje posle 4 meseca rezanja. Rotacija UH je izgledala ovako : 200-150-0-150-100-50-50
Proteine: bih držao 2 - 2.5g/kg.
Hidrate: po šemi od rotacije,s tim što bi ih postepeno pojacavao i pratio razvoj situacije(jer sam sklon skladistenju masti).
Masti : 0.5 - 0.8g/kg.
Izvori proteina: jaja,pilece belo meso,ponekad curece belo meso,oslic,ella sir.
Izvori ugljenih hidrata: ovsene pahuljice,krompir,pirinac.
Izvori dobrih masti: omega 3 softgels,orasi i bademi.
Povrce : cvekla,paprika,paradajz,kupus,karfiol,krastavci,šargarepa.
Suplementacija: The Amino whey,The Fat burner(potrosio sam i nece mi trebati na masi) i Omega 3.
Vaga za precizno merenje namirnica.Pripremam kuvano i ocišceno,a povrce konzumiram sveže.