Pozdrav ljudi. Znam da ima puno otvorenih tema sa ovim sadržajem ali pošto je svaki "slučaj" sam za sebe, hajde i ja da zatražim pomoć.
Imam 30god, visina 190cm, trenutna težina 98kg, dosta sam krupne građe.. (fotke trenutno nebih da postavljam)
Ono što me muči su masne naslage oko struka, na stomaku i prsima.. Pre 3 godine sam radio sa rotacijom (a skoro i bez treninga) i skinuo se na 88kg (tada sam pre dijete imao 94kg)..posle sam imao nekih zdravstvenih problema (ništa ozbiljno) pa sam to prekinuo i od tada nikako da se ponovo posvetim sebi od posla i obaveza..
Ove godine se ženim pa sam hteo da pokušam koliko-toliko da se dovedem u red.
Ono što se promenilo u te 3 godine je moj posao koji me je i doveo do ove kilaže od 98kg..pre sam radio recimo fizički posao (selidbe, nameštaj..) pa sam bio u dosta dobroj kondiciji i svakodnevno sam imao neku vrstu treninga na terenu. Posle su me prebacili u komercijalu gde sam dosta sedeo za volanom..pre dve godine sam se zaposlio u drugoj firmi gde radim u kancelariji..znači 8-9h aktivnog sedenja..
Kada dođem kući, posle kraćeg odmora ja ponovo sedam za komp i nastavljam sa poslom koji radim privatno..znači još dodatnih 3-4h sedenja.
Ishrana..eh da..to je ono najvažnije.
Moj dan ide otprilike ovako.. 7:30h ustajanje, spremanje za posao gde dolazim u 8h, kuvam neskafu bez koje ne mogu da se razbudim. Doručak u 10h, obično junk (sendviči, peciva, pite i slično)..u 12h kafa, u 16h dolazim kući gde keva koja je opterećena hranom obično već spremi ručak i to sve mora da ide po pe-esu (supa, glavno jelo gde je najmanje jedna namirnica pržena u dubokom ulju, sa sve kao "crnim" hlebom)..posle jela obično sednem da gledam tv pa na posao ispred kompa do nekih 20h..pa opet kafa i posle sledi šetnja sa mojom dragom
i eventualno neko pivce. Pa spavanjac oko 01h i ujutru opet sve ispočetka. (čoveče, kako sve ovo jadno deluje kada ovako pišem..krajnje je vreme da se menjam)
I ovo je to što me "ubija" i zbog čega sam se jako zamastio..a posle svega ne mogu sebe da nagovorim da odem do teretane jer sam iz manje sredine gde postoji jedna mala teretana sa spravama kupljenim na buvljaku ili ručno rađenim a koja je po pravilu uvek puna nekih poludebila koji ne žele nikome da pomognu i smeju se svima koji su "novi" i ne znaju šta da rade.
Kod kuće imam eliptični trenažer, klupicu za trbušnjake i 2 bučice ali samo od po 12kg (koji pretpostavljate nisu puno korišćeni). Sportom se jako slabo bavim jer nemam vremena (nagluplji mogući izgovor) ali sa društvom odem jednom nedeljno na mali fudbal od sat-sat i po.
E sad..što sam se ja tu raspisao i gnjavim vas sa ovim mojim životom? Čisto da vam približim moje "aktivnosti" i da ako ima nekoga ko ima volje da zajedno pokušamo da me sredimo ako je to uopšte i moguće..
Znači ono što mene između svega interesuje je - kako rasporediti rotaciju, koje količine UH, P i M unositi, šta u koje vreme, kako rasporediti obroke i da li je moguće raditi trening sa opremom koju imam u kući? Kada i koliko raditi kardio na trenažeru, kada raditi sa bučicama, koje vežbe za prsa itd, itd..
Hvala ako ste sve pročitali, i nadam se da će neko nešto pozitivno odgovoriti.
Pozdrav.