Novembar 09, 2024, 05:26:12 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.348 poruka u 18.765 tema - 20.971 članova - Poslednji član: Dzo Mavrovunotis
X3MShop banner

Autor Tema: Suplementi za mrsavljenje  (Pročitano 29646 puta)

Van mreže Sasa 90

• Flyweight Member
  • **
Odg: Suplementi za mrsavljenje
« Odgovor #30 poslato: Januar 09, 2016, 03:10:16 posle podne »

A vidim da si na početku teme pitao za mršavljenje tj. gubljenje sala, najgrublje prvo radi rotacije dok rade kada nema napredka predji na low carb pa na keto ovo je šema po kojoj mnogi rade i imaju rezultata i batali te "dijete iz časopisa", takodje treba da treniraš (cardio niskog intenziteta ili/i HIIT+trening sa opterećenjem), za sagorevać si već dobio preporuku tako da samo napred ;)

Ta metoda ima smisla,probacu. Zanima me jos sta da radim sa proteinima (the nutrition whey) koji naravno sadrzi zasladjivac u danima niskog unosa ugljenih hidrata ?  I sta tada smem da jedem, pretpostavljam samo povrce bez hleba i ostale stvari niskog glikemijskog indeksa?

HIIT sam radio nevolja je sto jedina vezba koja mi dogovara je ona gde se spustim na zemlju udarim sklek pa se nakon toga podignem na noge podignem ruke i podignem se naravno na prste. Npr 20 sec toga pa 20 sec odmora pa vezba manjeg intenziteta npr brzo podizanje jedne pa druge noge iz stajaceg polozaja maksimalnom brzinom. I tako 15 min. Takodje nisam siguran o tome da li je bezbedno za srce, pretpostavljam da jeste ako u pocetku pocnem sa npr 20 sec - 40 sec ili sl pa postepeno skracujem period odmora.

Imaš puno tema o rotaciji pa pogledaj i napravi svoj jelovnik i okaci ga ovde
Preporuka je da prvo kreneš rotaciju bez 0 UH, kasnije ubaciš 1 dan sa 0 UH, pa kasnije 2 dana sa 0 UH
Evo ti primer rotacije ako neradiš neki težak fizički posao:
 50, 100, 150, 50, 100, 150, 200
kasnije zameniš te dane sa 50 na 0 UH
Danima kada ti je visok nivo uh ne treniraš....

Ako nemaš srčanih problema ne moze ti trening bilo kakav biti štetan za srce....

Van mreže aZoki

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #31 poslato: April 05, 2016, 04:13:00 pre podne »
Npr ovo sam pojeo juce - bez ugljenih hidrata sa velikim glikemijskim indeksom. Skoro svaki da planisam da jedem slicno sa razlicitim zelenisem i razlicitim izvorima proteina. Jos koristim The Nutrition Fat Burner, a uskoro i neki jaci multivitamin i magnezijum. Umesto omega 3 pilula koristim oko 50gr oraha na dan.

Moguce da mi ostale vrste dijeta ne pomazu zbog insulinske rezistencije - lekari mi preporucuju sto manje UH tj najbolje nimalo [osim zelenisa sa malim GI] sa tim sto nema previse poverenja u njih. To temeljim na tome da visi nivo insulina dovodi do vece verovatnoce deponovanja masnoca ... a sasvim je moguce je da nije tako i da postoji neko drugo objasnjenje (npr ako postoji i rezistencija na receptorijma masnih celina onda ovo nema direktne veze - indirektno mozda taj visok novo insulina samo izaziva leptinsku rezistenciju).

Osim toga vezbam parnim danima sa tegovima jedno 2h, cardio 1-2h a neparnim danima 1/2h sa tegovima, cardio 1-2h i HIIT (burpie) oko 12 min - sve na prazan stomak.

Jel to u redu? Deluje mi da bi trebalo da dodam dan sa dosta UH dan zbog metabolizma? Katogene dijete koje sam video ovde cini mi se sadrze dosta vise namirnica (npr iz doc. fajla katogena dijeta).
« Poslednja izmena: April 05, 2016, 04:35:39 pre podne aZoki »

Na mreži Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #32 poslato: April 05, 2016, 05:28:13 pre podne »
Pa broj kalorija nema veze ako su iz adekvatnih izvora
to sto ti je lekar rekao je NEDOVRSENA PRICA
manje UH i problem sa ins rezistencijm je moguc
ali
sta ces da oristis kao energiju,a ako ne postoji?
energije NEMA iz zelenisa i energije nema iz proteina (ima,ali to je neka druga prica)
tako da bi trebalo da ipak malo ozbiljnije shvatis KETEOGNU dijetu i razmislis o tim opcijma

Van mreže aZoki

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #33 poslato: April 05, 2016, 07:23:18 pre podne »
Pod "nema veze broj kalorija", pretpostavljam da mislis na to da smem da jedem dok se ne zasitim i to je uvek u redu?

Kapiram da kvalitetna hrana omoguceva da se masti trose skoro konstantno ... i obrnuto za nekvalitetnu hranu sa cak i manje kalorija pogotovo u mom slucaju.

Planirao sam da dodam i dan ili 2 sa ugljenim hidratima za popunu energije a naravno energija treba da dolazi i iz masti dok preostalu glukoza naravno glukoneogenezom iz proteina. Doduse mozda je masti premalo - npr ovde (http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12046.30.html) ima dosta vise odnos masti i proteina je 300:100 a kod mene je 210:45 - tj 1.5x manje. Ja sam oko 75kg i 170cm mislim da ne trosim vise od 2500 Kcal na dan tako da dijeta ne bi trebala da bude vise od 1500-2000 Kcal. Mogu da smanjim unos proteina i povecam masti ako se to savetuje - npr manje kazeina a vise oraha i tablete ribljeg ulja posto sardine nemaju taj odnos.

« Poslednja izmena: April 05, 2016, 07:42:33 pre podne aZoki »

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #34 poslato: April 05, 2016, 07:39:03 pre podne »
Pod "nema veze broj kalorija", pretpostavljam da mislis na to da smem da jedem dok se ne zasitim i to je uvek u redu?

Kapiram da kvalitetna hrana omoguceva da se masti trose skoro konstantno ... i obrnuto za nekvalitetnu hranu sa cak i manje kalorija pogotovo u mom slucaju.

Planirao sam da dodam i dan ili 2 sa ugljenim hidratima za popunu energije a naravno energija treba da dolazi i iz masti dok preostalu glukoza naravno glukoneogenezom iz proteina. Doduse mozda je masti premalo - npr ovde (http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12046.30.html) ima dosta vise, ali ja sam oko 75kg i 170cm mislim da ne trosim vise od 2500 Kcal na dan tako da dijeta ne bi trebala da bude vise od 1500-2000 Kcal.

Pa drugar koliko treniras siguran sam da mozes sebi da priustis veci kalorijski unos.. :)

Ali sto Pedja kaze ne mozes unositi "solo protein i zelenis" treba ti neki izvor energije,bilo da su masti ili hidrati.. :)

Van mreže aZoki

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #35 poslato: April 05, 2016, 07:51:32 pre podne »
Izracunao sam da unosim 45gr masti i oko 210gr proteina. Jel dosta 70gr ukupno,da bude 1:3. I da li je neophodno da bude riblje ulje - ako da pretpostavljam da je to zbog nekog idealnog odnosa omega-3 i omega-6 (i ostalih dobrih masti)? Kod oraha ima oko 6-10% omega 3, i oko 50% ostalih dobrih masti.

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #36 poslato: April 05, 2016, 07:59:10 pre podne »
Izracunao sam da unosim 45gr masti i oko 210gr proteina. Jel dosta 70gr ukupno,da bude 1:3. I da li je neophodno da bude riblje ulje - ako da pretpostavljam da je to zbog nekog idealnog odnosa omega-3 i omega-6 (i ostalih dobrih masti)? Kod oraha ima oko 6-10% omega 3, i oko 50% ostalih dobrih masti.

Pa ako vec ides na protein i masti,prelistaj malo temu o keto dijeti pa probaj da sredis neki jelovnik na osnovu toga ? :)

Na mreži Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #37 poslato: April 05, 2016, 09:29:55 pre podne »
Citat
300:100 a kod mene je 210:45 - tj 1.5x manje. Ja sam oko 75kg i 170cm mislim da ne trosim vise od 2500 Kcal na dan tako da dijeta ne bi trebala da bude vise od 1500-2000 Kcal.

ovo je generalno NAJVECI problem kod svih
ovlika kolcina matematike,moze da odvede samo u
-neboulozu
-kao krajnji ishod-NIKAKAV REZULTAT

O ovome smo bas pisali mnogo i racunati ovako i na ovaj nacin je nonsens i nema smisla
Pocetna osnova da se zna-SVAKAKO
ali vodititi se nekim univerzanim brojakma i matemaitckim oepracijama,ne vodi nigde i gubljenje je vremena
Da pogresno ne shvatis
kaem OVILIKO matemetike nema smisla
a svakako je potrebno znati unos B,Uh.M ili kako vec i koja vrsta dijete

Van mreže aZoki

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #38 poslato: April 05, 2016, 10:25:13 pre podne »

Pa ako vec ides na protein i masti,prelistaj malo temu o keto dijeti pa probaj da sredis neki jelovnik na osnovu toga ? :)

Citam ima 192 strana do uvece cu biti gotov :) Mada mi zapravo jedino treba minimalni odnos masti i belancevina koji daje dobre rezultate. Posto u svim clancima kaze da ne treba koristiti preterano mnogo belancevina ali ne kaze se koliko je to.

Van mreže aZoki

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #39 poslato: April 05, 2016, 10:28:51 pre podne »
Citat
300:100 a kod mene je 210:45 - tj 1.5x manje. Ja sam oko 75kg i 170cm mislim da ne trosim vise od 2500 Kcal na dan tako da dijeta ne bi trebala da bude vise od 1500-2000 Kcal.

-neboulozu

O ovome smo bas pisali mnogo i racunati ovako i na ovaj nacin je nonsens i nema smisla
ali vodititi se nekim univerzanim brojakma i matemaitckim oepracijama,ne vodi nigde i gubljenje je vremena
Da pogresno ne shvatis

Pitam samo za odnos B i M.

Na mreži Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #40 poslato: April 05, 2016, 10:31:01 pre podne »
Citat
Pitam samo za odnos B i M.

zasto ODNOS
zasto mora biti ODNOS i kako znas da je bio koji odnos BAS ZA TEBE?

Van mreže SlobodanS

• Global Moderator
  • Hammers and nails
« Odgovor #41 poslato: April 05, 2016, 11:32:20 pre podne »
Citat

-neboulozu

Da pogresno ne shvatis

Pa svi krenu matematiku da vide one pocetne brojke od kojih se krece,ali nazalost u vecini slucajeva to preraste u Pitagorinu teoremu...  :-\

Na mreži Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #42 poslato: April 05, 2016, 11:38:22 pre podne »
Citat

-neboulozu

Da pogresno ne shvatis

Pa svi krenu matematiku da vide one pocetne brojke od kojih se krece,ali nazalost u vecini slucajeva to preraste u Pitagorinu teoremu...  :-\

ma dobro
pustimo sada to
valjda biti precizan i temeljan.To je retkost i za svaku pohvalu
samo da ne prelazi onda u nesto drugo
u svakom slucaju,na dobrom je putu uz male korekcije ima da ovo izlgeda kao boNba :D

Van mreže aZoki

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #43 poslato: April 06, 2016, 02:30:44 pre podne »
Ne znam da li je neko od vas video zvanicnu dijetu instituta za metabolicke poremecaje ...  to je mnogo mnogo slozenije od pitagorine teoreme, visa matematika ++.

Na mreži Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #44 poslato: April 06, 2016, 06:16:17 pre podne »
Ne znam da li je neko od vas video zvanicnu dijetu instituta za metabolicke poremecaje ...  to je mnogo mnogo slozenije od pitagorine teoreme, visa matematika ++.

ja znam za tu dijetu
naravno
tu je rec o BOLESTI-metablicki pormecaj
ali...ma bolje da cutim..