Poz ljudi imam jos jedno pitanje za vas, imam generalno veliki problem sa nogama genetski su mi dosta mrsave noge i trudim se da to ispravim pa na svakom treningu radim cucanj kao prvu vezbu na treningu i tu se bas iskidam, radim manji broj ponavljanja npr 3 radne serije od 5-8 ponavljanja ali imam problem posle toga osecam bas neprijatan osecam u donjem delu ledja kao da su mi ledja non stop pod pritiskom tj nategnuta i to obicno traje 2-3 dana posle treninga nogu i prodje me a tehnika mi je dobra sigurno znaci sve postujem kolena ne prelaze vrhove prstiju ledja prava glava isto prava pogled napred, e sad moje pitanje je dal mogu noge da mi napreduju ako radim cucanj 3-4 radne serije ali veci broj ponavljanja npr 8-12 i tako svaku vezbu za noge da radim po 3-4 radne serije 8-12 ponavljanja. Posto do sada sam praktikovo da cucanj i leg pres radim po 3 radne serije od 5-8 pon i to mi budu prve dve vezbe za noge ono bas muski ih iskidam a ostale vezbe kao sto su iskorak, lezeci pregib za zadnju lozu i pregib za kvadriceps sam radio veci broj pon 8-12 i posle ovog treninga bas dobijem dobre upale ali kao sto kazem imam proble sto osecam bas veliki pritisak u donjem delu ledja da li je neko imao slicnih problema ?
pa oigledno da ne radis pravlno kako treba (tehnika),a cim imas problem sa ledjima
i vise nego 1000% stavlas vecu tezinu nego sto mozes
i raditi 5 ppon u seriji je ok,ako u budcunosti zelis da se bavis PWL..sa hipetrpdijom i angaozovanjem odredjenog broja misicnih vlakana i nema neke narocite veze
U nekim odredjenim uslovima,sinergijskim sistemom itd itd-mozda,ali raditi pwl treninge u cilju hypetrofije i nema nekog smisla